Close

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 67

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

takk zabawka- ale nowsza i lepsza pod kilkoma wzg. Ale są ludzie co wolą ciężar i dodatkowy wyświetlacz i są ludzie<ja> co wolą plik wyjściowy.
    i jak napisał przedmówca każdy aparat robi zdjęcia. A zabawki to ma mój synek i nie jest to lustrzanka :P
    A i jak lubisz czuć ciężar to polecam podczepić jeszcze grip i idź na 8h wycieczke z aparatem na szyji... ja z D60 miałem ból karku a z D90 to bym chyba ducha wyzinoł...
    Kilka zdjęc to jedno ale trasa z rodziną , plecakami , i aparatem na szyji kilka godzin plus upał potrafi dać w D. I tu też docenisz lżejszy sprzęt
    Ostatnio edytowane przez blackside ; 24-09-2011 o 09:58
    D5100//// 18-105VR

Domyślnie

100g na szyi robi różnicę? Warto zmienić pasek neoprenowy i nawet nie poczujesz (no chyba że faktycznie z gripem nosisz na szyi a nie przez ramię i szyję...
    Nic i Panasonic G3

Micro Four Thirds - moje doświadczenia z Micro 4/3

Domyślnie

Robi .. po kilku godzinach w greckim słońcu robi ...
    D5100//// 18-105VR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blackside Zobacz posta
    Robi .. po kilku godzinach w greckim słońcu robi ...
    ... lub na całodniowych górskich szlakach. Polecam wymienić ten standardowy.
    D700+Grip
    N28 1,8G | N50/1,8D | N85/1,8D | SB 700

D5200+18-55

Domyślnie

Mały przykładzik d5100 z nikkorem 35mm
    tutaj link do orginału
    http://imageshack.us/photo/my-images/851/dsc0174nk.jpg/
    Nikon

Oszczędny w słowach Awatar eBarciu
    Miasto
    Galway / Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ikar39 Zobacz posta
    Mały przykładzik d5100 z nikkorem 35mm
    wniosek z tego taki, że tylko ci co mają D5100 mogą płodzić ładne dzieci, ci z D90 nie bo tylko dla użytkowników D5100 obrazowanie ma znaczenie !
    biorąc pod uwagę przykład własny oraz moich znajomych z D90 stwierdzam, że trzeba tu zrobić jakieś badania naukowe na ten temat
    zawsze jest czas żeby zacząć marnować swoje życie
    D5100 + N18-105. N35 f/1,8. N50 f/1.8G

Domyślnie

Niekoniecznie gorszej jakości. Zależy co kto lubi (kolory), a nie każdy potrzebuje wysokiego użytecznego iso (bo np. fotografuje w studiu lub w dobrych warunkach).

Cały dylemat to lepsza matryca, czy lepsza ergonomia (+ ewentualnie 85mm, jeśli ktoś lubi). Każdy sam musi sobie odpowiedzieć na to pytanie. Jasne, że najlepiej byłoby mieć wszystko (D7000), ale znowu cena i kiepska kontrola jakości (?) w przypadku tego modelu dają do myślenia.
    Ostatnio edytowane przez Umbra ; 27-09-2011 o 12:15

Domyślnie

Witam

Jako nowy użytkownik chciałbym się przywitać

Kilka dni temu miałem bardzo podobny dylemat - na końcu to już sam nie wiedziałem czy w ogóle potrzebny mi aparat ale do rzeczy. W końcu wybrałem się do sklepu po 2 tyg. intensywnego czytania, chwyciłem oba korpusy do ręki - na początku D5100. Wrażenia ok, fajny i w ogóle wypas. Z chwilą jak złapałem D90 czar D5100 prysł! Odniosłem wrażenie, jakby D90 był z półki wyżej, masywniejszy, pewniej się trzyma, przycisków więcej no i dodatkowy, mały wyświetlacz. Zdecydowałem się na D90.

Teraz czyli po kilku dniach użytkowania stwierdzam, że nie wiedziałem iż te kilka dodatkowych przycisków i mały zielony wyświetlacz mogą tak wspomagać pracę! Wszystko co jest mi potrzebne znajduje się w skrótach klawiszowych + rolki.

Oczywiście nie twierdzę, że D5100 to kiepski aparat ale po prostu na mnie lepsze wrażenie zrobił D90 ponieważ pewniej leżał w dłoni. Obrotowy wyświetlacz to dla mnie zbędny bajer, trybu filmowania nie mam zamiaru nawet odpalać. Na korzyść D5100 przemawia nowsza konstrukcja, matryca, niższe szumy ale w tym momencie podejrzewam, że płacimy za nowość od Nikona.

To tyle ode mnie. Dodam, że jest to moja pierwsza lustrzanka a przesiadłem się z Panassonic'a FZ18 z którego również byłem zadowolony choć przesiadka uważam ogromna.

Pozdrawiam
    Mazzi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mazzi Zobacz posta
    Witam

Kilka dni temu miałem bardzo podobny dylemat - na końcu to już sam nie wiedziałem czy w ogóle potrzebny mi aparat ale do rzeczy. W końcu wybrałem się do sklepu po 2 tyg. intensywnego czytania, chwyciłem oba korpusy do ręki - na początku D5100. Wrażenia ok, fajny i w ogóle wypas. Z chwilą jak złapałem D90 czar D5100 prysł! Odniosłem wrażenie, jakby D90 był z półki wyżej, masywniejszy, pewniej się trzyma, przycisków więcej no i dodatkowy, mały wyświetlacz. Zdecydowałem się na D90.

Teraz czyli po kilku dniach użytkowania stwierdzam, że nie wiedziałem iż te kilka dodatkowych przycisków i mały zielony wyświetlacz mogą tak wspomagać pracę! Wszystko co jest mi potrzebne znajduje się w skrótach klawiszowych + rolki.

Oczywiście nie twierdzę, że D5100 to kiepski aparat ale po prostu na mnie lepsze wrażenie zrobił D90 ponieważ pewniej leżał w dłoni. Obrotowy wyświetlacz to dla mnie zbędny bajer, trybu filmowania nie mam zamiaru nawet odpalać. Na korzyść D5100 przemawia nowsza konstrukcja, matryca, niższe szumy ale w tym momencie podejrzewam, że płacimy za nowość od Nikona.

To tyle ode mnie. Dodam, że jest to moja pierwsza lustrzanka a przesiadłem się z Panassonic'a FZ18 z którego również byłem zadowolony choć przesiadka uważam ogromna.

Pozdrawiam
    Mazzi
    No to gratulacje z kupna nowej puchy oby ci służyła lata świetlne
    Ostatnio edytowane przez ikar39 ; 27-09-2011 o 14:18
    Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mazzi Zobacz posta
    Witam

Pozdrawiam
    Mazzi
    I tak powinni kupować wszyscy ci, którzy tutaj na forum mają dylematy odnośnie body. Oczywiście, najpierw trzeba poczytać, ale potem IŚĆ I POMACAĆ do sklepu . I dopiero potem pytać na forum - a zazwyczaj jest na odwrót. To jak kupowanie auta, dopiero wrażenie po obejrzeniu i jeździe testowej wiemy, czy własnie to jest to, czego oczekujemy.

Dla mnie ergonomia jest najważniejsza. Robiąc zdjęcia w plenerze nie wyobrażam sobie, że miałbym co chwilę wchodzić w menu i zmieniać balans bieli, iso czy wybierać punkty AF.
    D700+Grip
    N28 1,8G | N50/1,8D | N85/1,8D | SB 700

D5200+18-55

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów