Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Anna pod ocene

Oszczędny w słowach Awatar karolo
    Miasto
    Świętokrzyskie

Domyślnie Anna pod ocene

Witam
    Pod ocene daje jeden z ostatniego wypadu
    Licze na surowe komentarze , dopiero zaczynam zabawe z portretem i chce wiedziec czy dobrze kieruje sie .
    Pozdrawiam

Domyślnie

ujęcie ciekawe, ale modelka wypada z kadru, zbytnio przesunięty, choc pewnie nie chciałeś zrobic nudnego, centralnego. Kolorystykę zostawiam wedle gustu... troszkę światło jeszcze nakierować, wyciągnąć z twarzy :]

Miasto
    Świętokrzyskie

Domyślnie

Tak chcialem uniknac centralnego masz racje , centralne mam inne ale to moze dorzuce pozniej . Tonacje juz chialem zostawic razem z ubiorem i beczka wiec takie troszke szaro bure
    Dziekiii i licze na kolejne wytykanie wad

Domyślnie

podoba mi się mimo że coś widzę co mnie troszkę denerwuję to nie umiem powiedzieć co to jest kolory fajne, kadr też

Domyślnie

Trochę bym jednak tych pleców zostawił Poza tym całość w zbyt jednolitej tonacji kolorystycznej sprawia wrażenie "zlewania się" modelki , ubioru i po części tła. Warto by trochę twarz i oczy podkreślić .
    D700/ S5Pro / N 80-200 f2.8 / N 85 f1.8 / S 8 f3.5 / T28-75 f2.8 / SB 900 / iMac27" / iMac 20" / iPad3

Domyślnie

portrety są wdzięczne, rób jak najwięcej :]

Domyślnie

Fajne, faktycznie za bardzo przesunąłeś. Poza tym z lewej strony masz jasną plamę na beczce, która według mnie odwraca uwagę.
    Pozdrawiam,
    Paweł
    Mój Instagram

Miasto
    Świętokrzyskie

Domyślnie

No widze ze kolorystyka sie slabo przyjela i przyjmuje to z pokora
    oj tego nie zauwazylem ze plama jest ale faktycznie delikatnie sciaga oko tam.
    Jeszcze raz dziekii za opinie Moze jutro cos dorzuce z tego wypadu

Domyślnie

Gdyby twarz lekko wyretuszować i wyciągnąć z cienia (rozjaśnić), to moim zdaniem było by dobrze
    modelka, stylistka, makijażystka
    www.jamarika.maxmodels.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaMarika Zobacz posta
    Gdyby twarz lekko wyretuszować i wyciągnąć z cienia (rozjaśnić), to moim zdaniem było by dobrze
    Pełna zgoda z poprzedniczką. Dodatkowo według mnie niepotrzebnie zostawiłeś tu odcień zielonego. Miejscami skóra nie wygląda zdrowo. Moim zdaniem przy tej konwersji należy zieleń całkowicie wyeliminować. Ewentualnie zastąpić jakąś cieplejszą barwą. Lub z koloru zrezygnować. Co mniej więcej wyjdzie po uwzględnieniu uwag zerknąłem na szybko i wyszło z grubsza tak:
    http://img600.imageshack.us/img600/6209/dsc5908p.jpg
    http://img23.imageshack.us/img23/6209/dsc5908p.jpg
    Czy lepiej, czy gorzej, oceń już sam. Skóry specjalnie nie wygładzałem za mocno, by zostawić pewne cechy charakterystyczne jednak.

Ogólnie zdjęcie jest całkiem przyjemne - do dopracowania detale, ale to sympatyczny dość naturalny portret. Dobra odległość od tła i fajne światło na drugim planie. Na pierwszym do lekkich korekt w obróbce.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów