Witam
Pod ocene daje jeden z ostatniego wypadu![]()
Licze na surowe komentarze , dopiero zaczynam zabawe z portretem i chce wiedziec czy dobrze kieruje sie .
Pozdrawiam
Szukaj
Witam
Pod ocene daje jeden z ostatniego wypadu![]()
Licze na surowe komentarze , dopiero zaczynam zabawe z portretem i chce wiedziec czy dobrze kieruje sie .
Pozdrawiam
ujęcie ciekawe, ale modelka wypada z kadru, zbytnio przesunięty, choc pewnie nie chciałeś zrobic nudnego, centralnego. Kolorystykę zostawiam wedle gustu... troszkę światło jeszcze nakierować, wyciągnąć z twarzy :]
Tak chcialem uniknac centralnego masz racje , centralne mam inne ale to moze dorzuce pozniej . Tonacje juz chialem zostawic razem z ubiorem i beczka wiec takie troszke szaro bure![]()
Dziekiii i licze na kolejne wytykanie wad![]()
podoba mi sięmimo że coś widzę co mnie troszkę denerwuję to nie umiem powiedzieć co to jest
kolory fajne, kadr też
![]()
Trochę bym jednak tych pleców zostawiłPoza tym całość w zbyt jednolitej tonacji kolorystycznej sprawia wrażenie "zlewania się" modelki , ubioru i po części tła. Warto by trochę twarz i oczy podkreślić .
D700/ S5Pro / N 80-200 f2.8 / N 85 f1.8 / S 8 f3.5 / T28-75 f2.8 / SB 900 / iMac27" / iMac 20" / iPad3
portrety są wdzięczne, rób jak najwięcej :]
Fajne, faktycznie za bardzo przesunąłeś. Poza tym z lewej strony masz jasną plamę na beczce, która według mnie odwraca uwagę.
No widze ze kolorystyka sie slabo przyjela i przyjmuje to z pokora![]()
oj tego nie zauwazylem ze plama jest ale faktycznie delikatnie sciaga oko tam.
Jeszcze raz dziekii za opinieMoze jutro cos dorzuce z tego wypadu
![]()
Gdyby twarz lekko wyretuszować i wyciągnąć z cienia (rozjaśnić), to moim zdaniem było by dobrze![]()
modelka, stylistka, makijażystka
www.jamarika.maxmodels.pl
Pełna zgoda z poprzedniczką. Dodatkowo według mnie niepotrzebnie zostawiłeś tu odcień zielonego. Miejscami skóra nie wygląda zdrowo. Moim zdaniem przy tej konwersji należy zieleń całkowicie wyeliminować. Ewentualnie zastąpić jakąś cieplejszą barwą. Lub z koloru zrezygnować. Co mniej więcej wyjdzie po uwzględnieniu uwag zerknąłem na szybko i wyszło z grubsza tak:
http://img600.imageshack.us/img600/6209/dsc5908p.jpg
http://img23.imageshack.us/img23/6209/dsc5908p.jpg
Czy lepiej, czy gorzej, oceń już sam. Skóry specjalnie nie wygładzałem za mocno, by zostawić pewne cechy charakterystyczne jednak.
Ogólnie zdjęcie jest całkiem przyjemne - do dopracowania detale, ale to sympatyczny dość naturalny portret. Dobra odległość od tła i fajne światło na drugim planie. Na pierwszym do lekkich korekt w obróbce.
Skontaktuj się z nami