Close

Strona 46 z 56 PierwszyPierwszy ... 364445464748 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 451 do 460 z 557

Wątek: Nikon 1

Domyślnie

Miałem okazje pobawić się dzisiaj Nikonem V1 + 10mm. Jako, iż było to na targach fotograficznych, nie trwalo to zbyt długo ale spróbuje podzielić sie moimi spostrzeżeniami.
    Jak na moje potrzeby pt "mały aparat", to jest on za duży: do normalnej kieszeni raczej nie wejdzie. Zbudowany dosyć masywnie, ale już przyciski i pokrętła sprawiają wrażenie delikatnych.
    Guzikologia niestety mi nie podeszła: malutkie przyciski, a wybór trybu pracy wymaga (no może poza ikoną "kamery") przeczytania instrukcji.
    Wyłączyłem odszumianie i próbowałem zrobić (proszę się nie śmiać) kilka zdjęć (tryb NEF + JPEG Fine, res. max). Nie nad wszystkim udało mi się zapanować i po kilku próbach zrobienia zdjęć i filmowania zakończyłem zabawę.
    Po dotarciu do domu przeglądnąłem moje dzieła. I co się okazało. Otóż zrobiłem pewnemu panu serie zdjęć i ... muszę powiedzieć, ze tryb seryjny jest po prostu diabelski (dla zainteresowanych seria jpegow jest tutaj ).

Cóż jeszcze dodac. AF jest, MZ, bardzo szybki. A same foty, jak dla mnie, przyzwoite (pewnie jakby się pobawić NEF-ami, to mogło by być jeszcze ciekawiej). Zapytany o cene konwertera F, Pan Nikon odpowiedział, ze około 200 zorros.
    Jeśli ktoś byłby zainteresowany NEF-ami lub "filmami", to oczywiście mogę je tez wrzucić na serwer.
    Ostatnio edytowane przez Pawel92 ; 08-10-2011 o 16:56
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    jak dostanę V1 do łapy to Ci odpowiem
    Zobacz co znalazlem :

http://www.youtube.com/watch?v=k44fol7hLq4

Mysle, ze powyzszy link odpowiada na nasze watpliwosci

Pozdrawiam,
    Tomek
    “You cannot depend on your eyes when your imagination is out of focus” – Mark Twain

Domyślnie

Ja już widzę że ta kompaktowość jest mrzonką, mała matryca=wielka GO. Różnica taka ze w słabszych warunkach pracuje lepiej niż kieszonkowiec. Osobiście z tego typu bym stawiał na NEXa, lub NXa.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

Nikon chyba się obawia klapy, bo wprowadził w FJ spooore premie od każdej sprzedanej sztuki, do tego rabaty na CFK dla kupujących Patrząc na ceny początkowe, możliwości i konkurencję, albo te śmieszne aparaciki będą leżakami, albo szybko i mocno potanieją
    Ostatnio edytowane przez downandout ; 18-10-2011 o 13:17
    że jakby coś - to nic

rx100 blog

Domyślnie

co oznacza "spooore premie"? ja pracując dla olka od każdego sprzedanego PEN-a dostawałem 50zł, a jak było ich >5 w miesiącu to nawet 100zł/szt. ...
    D610 + SY14/2.8 + 35/1.8G DX + 50/1.8D + SB900
    <a href="http://pawelkozera.pl/">moje www</a>

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez downandout Zobacz posta
    Nikon chyba się obawia klapy, bo wprowadził w FJ spooore premie od każdej sprzedanej sztuki, do tego rabaty na CFK dla kupujących Patrząc na ceny początkowe, możliwości i konkurencję, albo te śmieszne aparaciki będą leżakami, albo szybko i mocno potanieją

Jakie premie za tego nikona??? Nic mi na ten temat nie wiadomo. Bzdury wypisujesz.n Przy zakupie aparatu i tak się dostaje kupon startowy i zniżkę 50% na CFK.

A!!! Poprawka!! Rzeczywiście Nikon walczy o przychylność. Zwracam honor Panu downandout.

To ja jakiś niedoinformowany jestem :P
    Ostatnio edytowane przez Jacek S ; 19-10-2011 o 22:08

Domyślnie

trafiły mi na sklep dwie sztuki 1J1, chwilę się pobawiłem. Paskudne to to, jeszcze bardziej niż na zdjęciach, nie da się dobrze złapać - jest płasko i ślisko. Rozmiarami Test porównywalne do GF3, choć tego trzyma się przyjemnie i pewnie z uwagi na 'grip'. Obiektyw znacznie wysuwa się po odblokowaniu, czy to 10 czy 30mm - różnica jest minimalna. Na plus wszędzie chwalony AF, ostrzy bardzo szybko, a czy pewnie to już nie miałem okazji sprawdzać. Imponujący tryb 60kl/s, bardzo cicha 'migawka'. Tryb wyboru najlepszego zdjęcia polega na rejestracji 5 klatek i wyborze najlepszej przez aparat, i tylko tą najlepszą mamy w podglądzie, choć w pamięci zapisuje wszystkie (bawiłem się bez karty w środku). Całość sprawia bardzo plastikowe i tanie wykonanie (lampa!), na pewno nie warte tych pieniędzy.
    że jakby coś - to nic

rx100 blog

Domyślnie

Też mam 2 sztuki J i jedną V. Dorgie tooo to, już sprawdziłem jak to szumi, tu akurat dość przyzwoicie to wygląda jak na calową matryczkę. Osobiście bym nie kupił, bardziej Sami NX do mnie przemawia, ew. NEX

D7200+D90+N10-24+N18-105VR+N70-300VR+S17-50+S50-150+N35+N85+N105+J135+T200, SB800 i parę drobiazgów

Domyślnie

Pojawił się pełny test TUTAJ
    Oczywiście Nikon

Strona 46 z 56 PierwszyPierwszy ... 364445464748 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów