Close

Strona 37 z 51 PierwszyPierwszy ... 27353637383947 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 557

Wątek: Nikon 1

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Miałem na myśli s5pro, chociaż teraz fuji chyba faktycznie robi już same kompakty.
    to be a rock and not to roll

Domyślnie

Myślę że największym problemem w wywaleniu lustra z DSLRa wysokiej klasy jest realizacja bezlustrowego AFa i wizjera. Wydaje się, że nikon poradził sobie z AFem (chyba lepiej niż sony) ale ptanie jakie są obecnei możliwości EVFów ? sądząc po wypowiedziach testerów NEXa 7, który ma chyba najbardziej zaawansowany wizjer elektroniczny na obecną chwilę, w wielu sytuacjach ustępuje on jeszcze optycznym rozwiązaniom, choć pewnie w wielu innych daje fajniejsze możliwości. Wydaje mi się do momentu nie rozwiązania właśnie problemu wizjera, wywalenie lustra z segmentu DSLRów (zwłaszcza PRO) nie nastąpi.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Jeśli można za pomocą takiej matrycy zrobić porządny film FULL HD, a można, to żadnej przewagi wizjera optycznego nad elektronicznym nie ma. Trzeba tylko to dobrze zaimplementować.
    Jacek

Domyślnie

Pozostaje kwestia ergonomii i szybkości obsługi - myślę że pro z np. 70-200 II przypiętym do malutkiego aparatu nie byłby z nich zadowolony
    No i kwestia i uzyskiwanych czasów bez poruszenia

Domyślnie

A kto powiedział, że to musi być malutkie? To może być dokładnie taki sam korpus jak, na przykład, D3, tylko z usuniętymi zbędnymi "przeszkadzaczami", takimi jak lustro i cała reszta..
    Jacek

Domyślnie

Jak już wywalą nam z korpusów te wszystkie przeskadzacze, to niech dla odmiany wprowadzą możliwość wyboru trybu głośnego, bo przecie klapanie Nikona jest takie piękne
    Osiołkowi w żłoby dano- w jeden Nikon, w drugi Canon
    Zapraszam: www.pajacyk.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grimes Zobacz posta
    Jak już wywalą nam z korpusów te wszystkie przeskadzacze, to niech dla odmiany wprowadzą możliwość wyboru trybu głośnego, bo przecie klapanie Nikona jest takie piękne
    Będą dołączać w promocji kastaniety.
    Jacek

Domyślnie

A ja tam sobie kupię ten biały albo różowy
    N. D810, D5100, N. 18-70 f3.5-4.5G, 24-70 f2.8, 50 f1.8G, 105 Micro
    SB-800, SB-900. Sy. 500mm f6.3,

Domyślnie

Idąc dalej tym tropem za czas jakiś aparaty upodobnia się do kamer. Będą robić 60 klatek na sekundę w pełnej rozdzielczości, a ujęcia będzie się wybierać później

Domyślnie

No przecież tak teraz już się robi - śluby
    W innym wątku podawano osiągi rekordzistów - 6 do 30 tys ujęć ze ślubu.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Strona 37 z 51 PierwszyPierwszy ... 27353637383947 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów