Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 76

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

T7500 to zupelnie inna klasa sprzetu niz skladak nawet za 4k. ECC, Xeony, technologie serverowe, pro case z dobrym airflow ( to sie da zrobic w skladaku akurat calkiem latwo )
    d70s + N18-70 + N55-200

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    T7500 to zupelnie inna klasa sprzetu niz skladak nawet za 4k. ECC, Xeony, technologie serverowe, pro case z dobrym airflow ( to sie da zrobic w skladaku akurat calkiem latwo )
    Ja wiem ze sa, pracuje na nich juz od wielu wielu lat, jak wspominalem. Sa one zrobione pod kontem przede wszystkim stabilnosci i zgodnosci z pro programami, a dopiero wydajnosci - to daja wlasnie technologie serwerowe, ECC, rodzaj czipsetu i inne. Xeon daje mozliwosc wieloprocesorowosci glownie, i inne drobne dodatki ale ja mam zamiar miec jeden cztero rdzeniowy procek i tak. Generalnie wydajnosciowo oba kompy byly by identyczne - roznica moze byc tylko w stabilnosci. DELLe zawsze byly jak skala, kompletnie NIC sie z nimi nie dzialo - teoretyzuje tylko wlasciwie na temat stabilnosci skladakow z minimalna iloscia komponentow.

Jade poprostu do US niebawem i musze sie zdecydowac, co robic.

Kwestie obudowy i chlodzenia pomijam - DELL ma to niesamowicie rozwiazane, ale procki i5 sie tak malo grzeja ze nie zawracam sobie glowy tym nawet, nie jest to problemem.

Uprawnienia umieszczania postów