Na początek zawęziłem sobie wybór. Mam nadzieję, że na pudło wejdą: 1, 4, 5.
2. - czyżby tematyka kolejowa (jedna z moich ulubionych)?Jeśli tak, to za skromnie pokazana.
Szukaj
1
2
3
4
5
6
7
Na początek zawęziłem sobie wybór. Mam nadzieję, że na pudło wejdą: 1, 4, 5.
2. - czyżby tematyka kolejowa (jedna z moich ulubionych)?Jeśli tak, to za skromnie pokazana.
Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!
Ja też na początek zawęziłem wybór... jeszcze bardziej zawęziłem... zaczekałem, aż się dopasuje i jeszcze bardziej zawęziłem... Zawsze tak robię. Nigdy nie trafiam...
Poszło - w tym tygodniu nie miałem wątpliwości.
Pozdrawiam
Tomek
Puszka, statyw i negatyw - takie kiedyś były czasy, a dziś to same cyfrasy...
tak, zdania nie zmieniłem.... ale wiesz, tak się serce rwie ku ludziom, ku średniej krajowej![]()
4 jest bardzo ciekawa i dobrze moim zdaniem zrobiona
pozdrawiam![]()
D40|Nikkor 18-55mm f/3.5-5.6|kilka obiektywów M42: 300mm, 105mm, 50mm + przejściówka|Lampa i PASJA
www.kolasz.digart.pl ZAPRASZAM!!!
Ja tam głosowałem w tym tygodniu na jedynkę i nie żałuję, łagodne przejścia tonacji, wiele planów, co do uwag do zdjęcia nr dwa, to trzeba napisać, że przecież takie zdjęcie jak to z psem to też łatwo zrobić, wystarczy się znaleźć we właściwym miejscu i czasie, wykadrować, przekształcić na cz-b... słowem prostota
Stworzenie zdjęcia dwóch zaworów wydaje się proste, bo tak sobie tkwią i wystraczy podejść i sfotografować... żadna sztuka... na zdjęcie jednak trzeba chwilę popatrzeć zanim wyda się jakiś surowy werdykt, i tak właśnie patrząc zrozumiałem, ze istotny tutaj jest drugi plan, zagadnienie rozmycia pierwotnego kształtu przedstawionego na planie pierwszym, zniekształcenie zaworu ilustrujące dylematy naszego widzenia, dla mnie jest to ciekawe (nie bardzo ciekawe) studium. Wypowiedź Jacka_Z jest dla mnie poniekąd potwierdzeniem mojej opini.
Dla mnie dotyk dziecka jest czymś prawie magicznym i tak patrzę na zdjęcie nr 3, mogą być tyłem, może i lepiej, bo wiem, że o ten dotyk chodzi... Proste dziecięce przyleganie dziecięcej dłoni do ciała drugiego dziecka... bliskość, bezpretensjonalność, ciepło, siła... takie są moje skojarzenia. Kadrowi i kolorystyce nie mam nic do zarzucenia
Zdjęcie kropli niestety jest dla mnie za ciężkie... kropla już się ma do spadania nabrzmiała własnym ciężarem... może do kogoś przemawiać... do mnie nie, zwłaszcza, że kilka takich kropli widziałem bardzo fajnych...
Piątka dla mnie ma ten sam problem co czwórka, strasznie ciężkie i ostre te cegły, za dużo ich, nie potrafię się zdecydować, czy one przywalają chłopca, czy on/ona zza nich wygląda. Trochę za szeroki kadr, dziwnie pracuje światło (wydobywa zbytnio twardość cegieł, przez co zdjęcie traci na tajemniczości), ale pewnie są tacy, którzy inaczej na nie patrzą, a moja opinia jest w tym przypadku bardzo osobista
Szóstka, czuję o co w niej chodzi, ale trochę mi tego w niej brakuje, a może po prostu przeszkadza mi skośny płot, może brakuje mi jakiegoś człowieka w okolicy samolotu, a może właśnie o ten brak chodzi... nie do końca potrafię rozkminić to zdjęcie, choć jakoś jest mi bliskie...
Niechluj ze mnie, mam na myśli tę czerń w górnym prawym roguCały tydzień wstydziłem się za to, choć i tak przypuszczałem, że zdjęcie wzięciem to się cieszyć nie będzie... Nieostrość jest efektem rozmycia gaussowskiego, ale wiem, że nie jest ona zbyt popularna
![]()
Skontaktuj się z nami