Piszę tego posta, ponieważ parę osób pisało do mnie na PW odnośnie moich problemów z zakupem lamp z Chin. Ogólnie rzecz biorąc kupiłem 2 lampki z Chin i 4 Rf-603. Lampki doszły po 11 dniach, odbiornikom zajęło to bodajże 6 dni. Wszystko byłoby świetnie, gdyby nie fakt, że jedna z lampek nie działała - ale spoko - liczyłem się z takim ryzykiem wybierając lampy z Chin - w Polsce i tak musiałbym zapłacić tyle samo za jedną lampę.
Na forum czytałem, że wysyłka do Chin owej lampki paczką to koszt około 80 zł - pomyślałem, że w sumie za taką cenę to chyba nie będę jej nawet odsyłał - przecież to prawie koszt nowej lampy.
Na szczęście kolega z forum - enthropia - wyprowadził mnie z błędu, za co bardzo mu dziękuję. Okazało się, że lampkę można wysłać listem, a nie paczką i wychodzi to około 29 zł z groszami + koperta, całość wyniosła mnie nieco ponad 31zł.
Paczuszkę wysłałem, jednak nie doszła ona przez miesiąc - trzeba było złożyć reklamację. Cały widz polega na tym, że na poczcie mają czas i na rozpatrzenie takowej należy czekać około 3 miesięcy !! Do mnie odpowiedź doszła po około 2 - napisano mi, że paczka znalazła się gdzieś tam w chinach. I po niedługim czasie Chińczyk ją odebrał i napisał, że odeśle mi paczkę następnego dnia.
Dziś paczka doszła i tu miła niespodzianka - dostałem 2 lampy zamiast jednej. Można powiedzieć, że wszystko skończyło się happy endem. Nie chcę jednak tutaj nikogo przekonywać, że mają kupować na ebay a nie w PL. Trzeba zaznaczyć, że zamówienie na lampy złożyłem chyba 2 maja. Dla tych, którzy mają pieniądze i zależy im na czasie i komforcie na pewno lepszym rozwiązaniem będzie kupno u rodaka, pozostałi muszą liczyć na szczęście, bądź uzbroić się w cierpliwość.
Zakupy robiłem u użytkownika mkstudio2012 - polecam gościa - nie robił żadnych problemów no i dorzucił lampkę gratis ^^
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami