Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Lightroom 3

Domyślnie Lightroom 3

Witam,

Od wczoraj posiadam w/w program.
    Mam pewien problem - nie działają mi suwaki pod Noise Reduction - contrast, detail.

Co może być przyczyną?

Domyślnie

a zobacz czy na wyświetlanej focie (zapewne stary imoprt z wersji 2 ) nie ma takiej ikonki wykrzyknika - kliknij na to . lightroom przeleci ten folder swoim nowym "silniczkiem do odszumiania" i będzie działać
    No chyab ze masz te opcje wyłączone - taki mikroskopijny przełącznik w lewym górnym rogu zakładki "detail"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fafniak Zobacz posta
    a zobacz czy na wyświetlanej focie (zapewne stary imoprt z wersji 2 ) nie ma takiej ikonki wykrzyknika - kliknij na to . lightroom przeleci ten folder swoim nowym "silniczkiem do odszumiania" i będzie działać
    No chyab ze masz te opcje wyłączone - taki mikroskopijny przełącznik w lewym górnym rogu zakładki "detail"

Był wykrzyknik Już wszystko gra.

Dzięki!

Domyślnie

Odkopuję, bo mam problem... Czemu po ściągnięciu profili przez posrany Adobe Lens Profile Downloader do samyanga 14 2.8 nie widzę ich w Lightroom 3.6????? :/ w PS CS5 i ACR są, w Lr ni ciula, a to tam są mi potrzebne! :/

PS. Wsadzałem już pliki profili do C:ProgramData.... oraz C:Users..... do odpowiednich folderów, zmieniałem index.dat na index.bak, nic nie pomaga :/
    Ostatnio edytowane przez Aeon88 ; 23-10-2013 o 17:16
    ;]

Domyślnie

Przypadkiem tych profili nie wprowadzili dopiero w LR4?

Domyślnie

Nie, one są też w Lr3. Odpowiedź okazała się następująca; pobrałem profil dla formatu RAW, dlatego jak obrabiam TIFFy w Lr to już tego profilu nie widzę. Jeśli wrzucę RAWa w Lr to profil normalnie jest, obrabiając rawa w ACR profil też jest widoczny. Tak więc pozostaje mi prostowanie zdjęć już na etapie wołania rawa do tiffa, co jest ciulowe, bo mam już sporo zdjęć obrobionych w JPG które również chciałbym wyprostować. Niestety trzeba to będzie robić na rawie a potem podmieniać w Lr plik aby nie trzeba było obrabiać go od nowa.

Tak więc profil dla RAW działa tylko przy obróbce rawa, profil dla JPG działa tylko przy obróbce pliku JPG. W sytuacjach krzyżowych (profil raw -> plik jpg) profilu nie widać na liście.
    ;]

Uprawnienia umieszczania postów