Używam Slik 340 DX (mniejsza wersja tego 330)i nie narzekam a może lepiej do tej pory nie narzekałem. Brałem go w góry, i nad jeziora (raczej stabilne podłoże). Zestaw D200+ N 28-85 3.5-4.5 lub N 70-210 4.5-5.6 Po zakupie cięższego obiektywu kilka zdjęć wyszło mi zwyczajnie poruszonych (co prawda nie robionych z wężykiem i z drewnianego mostku). Będę to obserwował. Jak masz do wydania 300 zł to wydaj te 300 zł. Po jakimś czasie sam będziesz wiedział co dla Ciebie ważne (jaka głowica, jaki ciężar etc.)i czy potrzebujesz statywu z wyższej półki a wtedy większą motywację żeby zbierać na taki statyw docelowy. Nie wiem czy tylko Manfrotto potrafi robić statywy (tak samo jak nie tylko Atomic potrafi robić narty), zwłaszcza te kupowane na pierwszy raz. Moje doświadczenia ze Slikiem też są jak na razie pozytywne (ale nie wykluczam, że kiedyś stanę się posiadaczem jakiejś frotki z włókien). Osobiście nie jestem zwolennikiem szkoły "lepiej dozbierać" jeżeli potrzebujesz czegoś teraz a nie za rok (ja tam niestety nie zawsze jestem taki cierpliwy
). No i napisz jaki masz aparat i obiektyw bo ciężar zestawu też ma znaczenie.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami