d70s /d70 masz commander a ceny praktycznie te same co d50 ...serio ja juz mase tu po okolo 700pln widzialem za swojego dał◙em 600A i puszka z tej trójki d50/d70/d80 najlepiej leży w reku imho /najwieksza
Szukaj
d70s /d70 masz commander a ceny praktycznie te same co d50 ...serio ja juz mase tu po okolo 700pln widzialem za swojego dał◙em 600A i puszka z tej trójki d50/d70/d80 najlepiej leży w reku imho /najwieksza
Nie mialem w reku d50, choc o nim ten temat, ale mam d40x. Nic mu nie brakuje, a cenowo tez mozna chyba znalezc jakis kompromis. W dobrym swietle daje doskonale rade.
... ucze sie patrzec i widziec...
i duqa z tego...
A ja mam D40X i D80. Z puchy ładniejsze jpg'i wypluwa D40X, ale przyjemność pracy, jasność wizjera, ergonomia itp, to tylko D80.
ps. Chociaż w rękach (małe dłonie) lepiej mi się trzyma D40X
Do minusów D50 dołożę "ufo"
Ogólnie puszeczka całkiem spoko, ale...
"ale przyjemność pracy, jasność wizjera, ergonomia itp"
przemawia za D80.
seek & destroy
Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...
D50 do świetna puszka - dał mi wiele pięknych zdjęć , zamiast d80 weź D50 i dokup jasną stałkę 35 czy 50 co kto woli ...
Olimpus OM-D E-M5 + 20mm 1.7
Czyli nadal... "na dwoje babka wróżyła"![]()
Tutaj jest... podpis
głos na d80
Wybór padł na D80. Dzisiaj nabyłem za 1150zł puszkę w pedantycznie dobrym stanie z symbolicznym przebiegiem, mam nadzieję, że się będzie sprawować (odpukać), teraz czekam na przesyłkę z 18-55VR, a w tym czasie pooglądam dokładnie jeszcze puszkę i przeczytam instrukcję
Dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
Ps. stałkę i tak kupię tylko za jakiś czas![]()
Jeśli mogę:
- instrukcja jest duża i od razu nie dasz rady,
- ja nie mogłem się doczekać focenia i już na drugi dzień zacząłem,
- na zielonym trybie na razie luz - ale nie wiedziałem co i dlaczego,
- po tygodniu zacząłem w trybie "A" i wtedy zaczęła się mordęga, bo chciałem mieć wszystko tak jasne jak w analogu a tutaj tak się nie da.
Po roku nauki wreszcie aparat zaczął mnie słuchać.
Życzę przyjemnego focenia !
Pzdr.
D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900
Skontaktuj się z nami