Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie LR podgląd w module print?

Witam wszystkich ,
    Zainstalowałem nową wersje LR i nie mogę uzyskać podglądu wydruku , fotka widoczna tylko na pasku wyboru .
    Gdzie popełniam błąd ?

Domyślnie

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale jeśli chodzi Ci o w wyświetlanie podglądu szablonu w okienku lewego panelu (Preview), to odpowiada za to: Window -> Panels -> Preview (trzeba "zaptaszkować")

Domyślnie

Ptaszek jest ok , nie mam podglądu ani w lewym , ani głównym oknie --- prtscr poniżej .
    Podobny problem z liniami pomocniczymi ( marginesy , linijka ) - chyba coś tej wersji dolega (3.4.1 )

Domyślnie

Dla wszystkich szablonów (vel makiet) wydruku tak się dzieje?
    Sprawdzałeś dla standardowych, nie dla "Custom"?
    Żeby linijka była widoczna, trzeba ją zaznaczyć w "Linie pomocnicze" (chyba) po prawej.

Domyślnie

zaznaczyłem wszystkie opcje (linijka, marginesy ....) również nie ma znaczenia jaki jest ustawiony szablon , podgląd zmiany szablonu działa , ale bez fotki

Domyślnie

A próbowałeś tę samą wersję ale w opcji angielskiej? Może spolszczenie coś miesza?

Domyślnie

Język nie ma znaczenia , angielski , niemiecki wszędzie to samo ,zainstalowałem na innej maszynie i niestety to samo .Ma ktoś tę wersje ?

Domyślnie

Co prawda nie używam tego modułu, bo nie drukuję zdjęć, ale u mnie wszystko działa. (ta sama wersja LR)
    Może problem tkwi w rodzaju papieru? Chociaż patrząc na screena, to coś wydaje się być nie tak.
    U mnie przy A4 mimo wszystko widać całą kartkę, plus szare tło. U Ciebie jakby całe środkowe okienko się wieszało.

Domyślnie

Problem powstał w trakcie instalacji nowej wersji - odtworzenie kopi systemu z backupu pomogło i jest ok

Domyślnie

Witam. Problem banalnie łatwy do rozwiązania. W panelu Szablon (Ctrl+3) należy zdefiniować jednostkę skali. I wraca nam podgląd.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów