Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Domyślnie Żelazny na Lublinku

Kilka zdjęć z dzisiejszego pokazu na łódzkim Lublinku. Żelaźni bez problemu zachwycili publiczność

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Domyślnie

Fajne.. chociaż podbił bym trochę kontrasty i gdzieniegdzie rozjaśnił. Nr 4 widać aberrację.. również do poprawienia w PS. Małe szczegóły, ale zdjęcia prezentowały by się lepiej po małej obróbce
    Zenit 12 XP - zepsuł się

Domyślnie

światełko niestety nie dopisało, ale to nie oznacza że śmigiełka mają stać,
    z tego setu to 8 i 10 wybieram, fajna też byłaby 9 gdyby ją ciasno i w kwadrat ( za duuużo góry ).

Domyślnie

To właściwie po raz pierwszy kiedy robiłem zdjęcia na pokazach i muszę przyznać, że nie jest łatwo rozmyć śmigła aby reszta była ostra. Część setu robiłem na czasach 1/200 - 1/320 przy 300mm na kropie a część na maksymalnych czasach. Ten pierwszy set w większości nie wyszedł - dlatego naprawdę uznaję klasę tych którzy potrafią nadążyć przy dynamicznych zdjęciach za samolotami i ich śmigłami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krunz Zobacz posta
    To właściwie po raz pierwszy kiedy robiłem zdjęcia na pokazach i muszę przyznać, że nie jest łatwo rozmyć śmigła aby reszta była ostra. Część setu robiłem na czasach 1/200 - 1/320 przy 300mm na kropie a część na maksymalnych czasach. Ten pierwszy set w większości nie wyszedł - dlatego naprawdę uznaję klasę tych którzy potrafią nadążyć przy dynamicznych zdjęciach za samolotami i ich śmigłami
    Akurat przy tych furach nie trzeba mieć specjalnie długich czasów, bo przy akro cały czas silniki na maxa sięobracają. Ok 1/100 wystarczy żeby śmiga się ruszyła, nie musi być idealnie domknięte koło.
    Gorzej z miotłami yyy... śmigłowcami tam wirnik stosunkowo wolno się obraca i 1/50 nie gwarantuje sukcesu.
    pozdrawiam Michał
    moje pstryki lotnicze:
    www.air.art.pl www.fotoaktywni.art.pl

Uprawnienia umieszczania postów