Close

Zobacz wyniki ankiety: Moim zdaniem wygrywa zdjęcie

Głosujących
283. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • 1 - admin

141 49,82%
  • 2 - hesja

142 50,18%
Strona 16 z 20 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 192

Wątek: Admin vs. Hesja

Domyślnie

a to jestem w szoku. Pomyliłem sie w ocenie kto jest autorem zdjęć. Sądziłem że:
    tryptyk - hesja, lubi ładny intensywny kolor
    oko zubra - admin, biegał z 85 PC macro (a nawert jest takie mylące jak widac zdjecie gdzie prawie trzyma żubra za rogi)
    brawo za zmyłkę!
    przyznam, że głos dałem na kolor - tryptyk, a nie na oko.
    no i problem - jak myślałem że głosuje na hesję to dostanę d200? a admin mnie zbanuje? Chyba nie powinien, bo w końcu on dostał mój głos
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Jacek, ja głosowałem na żubra będąc przekonany, że to admina zdjęcie (ale nie dlatego!) a w efekcie na Hesję. Będzie D200, czy nie?
    Pozdrawiam, Jan Zieliński
    HW: D200, S10-20/4-5.6, N24-70/2.8, S70-200/2.8, SB-600
    www.gtfoto.pl

Domyślnie

kilka slow odnosnie wyboru foty
    nie bylo latwo
    ani focic
    ani wybrac
    mialem kilka typow
    dlaczego oko przeszlo?

po analizie zdjec i doglebnej analizie tematu pojedynku (jedno slowo: PUSZCZA)
    doszedlem do wniosku ze nie moge dac zadnego zdjecia, ktore tak de facto mozna zrobic w kazdym lesie
    dlatego odpadly zdjecia z hubami, kropelkami, powalonymi drzewami, wykrotami itd
    zostalo jedno
    bo nie wiem jak Wam ale mi slowo Puszcza kojarzy sie glownie z pierwotnym lasem i... zubrem!!
    ktory jak wiemy tam wystepuje
    i stad dwa w jednym: zuberek i puszcza w jego oku

za to padlem na kolana pod wplywem Piotrka... moze nie samych fotek, bardzo dobrych z reszta
    ale GENIALNEGO POMYSLU ICH PREZENTACJI!!!
    Trzy zdjecia opowiedzialy pewna piekna historie
    jak poszczegolne klatki w filmie ktore daja efekt puszczone kolejno po sobie!

stad pewnie ten remis
    Serdecznie pozdrawiam
    www.hesja.pl

Domyślnie

Co prawda nie wygrał mój faworyt ale mam satysfakcję, że zgadłam (i nie dałam się przekonać, że myślę źle) które zdjęcie jest czyje. Gratulacje panowie!

Domyślnie

Gratuluję obu jegomościom!!!
    Pierwsze wrażenie co do autorów miałem prawidłowe, ale później zacząłem wietrzyć jakiś podstęp.
    Werdykt bardzo słuszny, chociaż głos dałem na jedynkę - wydaje mi się taka "czystsza" w odbiorze (jeśli to cokolwiek znaczy).
    Pozdrawiam
    Jarek Piekarski

Domyślnie

i ja gratuluje wyrownanej walki, panowie szli leb w leb, aparat w aprat, obiektyw w obiektyw...
    Ostatnio edytowane przez holka ; 18-02-2007 o 21:13

Domyślnie

Z zalozenia, juz przed plenerem, odpuscilem zwierzory. Wiedzialem ze pokazanie ich w tym sztucznym srodowisku nie bedzie dobrym pomyslem. Oczywiscie bralem pod uwage trafienie na zwierze dzikie i w kniejach, jednak juz w pierwszy dzien, po kilkudziesieciu metrach dreptania po ich sladach, wiedzialem ze o takim, na dodatek dobrym zdjeciu, moge sobie tylko pomarzyc. Tryptyk narodzil sie w mojej glowie pierwszego dnia pleneru. Kto widzial mojego laptoka, tez wiedzial w jakim kierunku pojde Uznalem ze moge pokazac tylko tyle ile zobacze. Wierzcie mi lub nie, wciaz uwazam ze zobaczylem stanowczo za malo na poprawna chocby fote. Niestety za moim domem nie rosna takie drzewa jakie tam widzialem. Nie rosna nawet mchy. Nie wspominam juz o parusetletnich konarach. Wszystko co tam zobaczylem, bylo pierwotnym dla mnie doswiadczeniem. Dlatego komentarze Goldiego, ktory ma puszcze za domem, czy jurgena ktory w niej niemal spi, potraktowalem powaznie i wyciagam z nich lekcje. Kolejne zdjecia z puszczy, a beda takie, nie beda juz takie lagodne jak te. O to na pewno sie postaram.

Domyślnie

Niestety mój faworyt po wyrównanej walce o długość nosa przegral. Bardzo mi się tryptyk podoba.
    No i od początku wiedziałem kto jest autorem którego zdjęcia
    Sony Alfa 65 Coolpix 4200 + Tachimetr Nikon NPL352

Domyślnie

Właściwie można rzec... a zresztą... po co się...

Panowie wielkie gratulacje dla obu... i tyle mam do powiedzenia...

pozdrawiam
    Noc jes domem dla wampirów, wilkołaków i lunatyków...

Freelancer

Domyślnie

No tak, sprawa już jasna. Chociaż im dłużej się wpatrywaliśmy w te fotki tym mniej byliśmy pewni swoich typów. Ale zabawa była przednia. A wynik cieszy. Chyba lepszego scenariusza życie nie mogło napisać. Ostatecznie wystawiając swoje zdjęcia do pojedynku świetnie się uzupełniliście i we dwóch ujęliście temat w jedną całość: puszcza a w puszczy żubr.
    Gratulacje celnych strzałów. Wystrzelone kule nie poszły raczej naprzeciw siebie ale w tym samym kierunku.
    Ostatnio edytowane przez jarek.b ; 18-02-2007 o 22:15
    just follow your dreams
    |D50|Nikkor 18-70/3.5-4.5|Nikkor VR 70-300/4.5-5.6|Soligor 100/3.5 macro|SB-800|

Strona 16 z 20 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów