Szukaj
1 - admin
2 - hesja
jchyra,
Faktycznie w warunkach takich jak opisujesz pokazac piekno lasu jest bardzo bardzo trudno a wrecz nawet heroicznie ... Wprowadził bym więc takie okreslenie hero photography.. naprawde czapki z glow.
A co do wyobrazen i mitow na temat puszcz i lasow ... wynika ona poprostu z niewiedzy. Grubych drzew w kazdej puszczy nie jest tak wiele jak myslimy ... wynika to z naturalnego doboru i (normalnego)rozkladu wiekowego, wysokości i piersnic. Puszcza jest splatana i gesta ... bo nie ma w niej ingerencji czlowieka i nie prowadzi sie gospodarki lesnej ( prawie.
Co bym dodal ... w Puszczy Białowieskiej mamy prawie cały przeglad siedlisk lesnych .. i jestem pewien, ze przy lepszej pogodzi i wiekszej ilosci czasu fotografie byly by mniej kontrowersyjne..choc zastrzegam ze mi sie bardzo podobaja.
A fotograwac las jest bardzo trudno..co kazdy kto tego probowal potwierdzi.
Pozdrawiam:
AMI
D3,D750,D80,N14-14,N24,N24-70,N70-200VRII,N50,Z16,S85,SB-80,800,900
www.mariuszlinkiewicz.pl (w przebudowie)
Zdecydowana większość forumowiczów prawdopodobnie pokazałaby nam dwa zbliżone do siebie (choć zapewnie idealne technicznie ) zdjęcia buszu pozbawione wszakże jakichkolwiek interesujących walorów oprócz tego tytułowego odpowiadającego na temat wprost i bez ogródek ale czy to by było interesujące?
Wszyscy wiemy co znaczy trafić na światło, piękna sprawa, ale zdjęcia robimy dużo częściej możemy wtedy albo poddać się i przedstawiać w sposób naturalny nieciekawą rzeczywistość lub podejść bardziej kreatywnie, wykorzystać spryt i pomysłowość aby temat pozostał ciekawy.
ten zubr ma straszne dystorsje i pewnie aberracje w oku.
być może to jakiś odpad bo - cytuję Czornego - "soczewy do tego cudeńka były ręcznie szlifowane wyłącznie przez nagie, japońskie dziewice w celu całkowitego wyeliminowania aberracji komatycznej."cytat oczywiście z działu Srebrne usta - pt. cytaty z czornego i calej reszty
kiedy wyniki??![]()
Nikon D&F80, T 28-70/2,8 ATX II; N50/1,8;N 80-200/2,8AF-S; Biometar80/2,8; SB-800; jakies trzy nogi i torebka
a "stoi" napisane na gorze![]()
A ja dzisiaj rano byłem mocno zaskoczony widząc prawie identyczną fotę (oko) na okładce Nat...Geo... "Białowieża"...
Mirek (emq)
moje pstryki
Skontaktuj się z nami