Close

Zobacz wyniki ankiety: Moim zdaniem wygrywa zdjęcie

Głosujących
283. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • 1 - admin

141 49,82%
  • 2 - hesja

142 50,18%
Strona 13 z 20 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 192

Wątek: Admin vs. Hesja

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez admin Zobacz posta
    Zaryzykuje odpowiedz: ŻUBRA?
    albo ŻUBR-ówkę

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jchyra Zobacz posta
    dość często goszczę też fotografów i obserwuję jak najczęściej wychodzą z niego rozczarowani
    że to "jakieś chaotyczne nagromadzenie badyli, generalnie bałagan a co najgorsze nie widać grubych drzew..."
    czyli generalnie pada mit prastarej grubodrzewiastej puszczy
    skoro pada mit w osobistym kontakcie z puszczą to co dopiero poprzez fotografię.
    jchyra,

Faktycznie w warunkach takich jak opisujesz pokazac piekno lasu jest bardzo bardzo trudno a wrecz nawet heroicznie ... Wprowadził bym więc takie okreslenie hero photography.. naprawde czapki z glow.

A co do wyobrazen i mitow na temat puszcz i lasow ... wynika ona poprostu z niewiedzy. Grubych drzew w kazdej puszczy nie jest tak wiele jak myslimy ... wynika to z naturalnego doboru i (normalnego)rozkladu wiekowego, wysokości i piersnic. Puszcza jest splatana i gesta ... bo nie ma w niej ingerencji czlowieka i nie prowadzi sie gospodarki lesnej ( prawie .

Co bym dodal ... w Puszczy Białowieskiej mamy prawie cały przeglad siedlisk lesnych .. i jestem pewien, ze przy lepszej pogodzi i wiekszej ilosci czasu fotografie byly by mniej kontrowersyjne..choc zastrzegam ze mi sie bardzo podobaja.

A fotograwac las jest bardzo trudno..co kazdy kto tego probowal potwierdzi.

Pozdrawiam:
    AMI
    D3,D750,D80,N14-14,N24,N24-70,N70-200VRII,N50,Z16,S85,SB-80,800,900
    www.mariuszlinkiewicz.pl (w przebudowie)

Domyślnie

Zdecydowana większość forumowiczów prawdopodobnie pokazałaby nam dwa zbliżone do siebie (choć zapewnie idealne technicznie ) zdjęcia buszu pozbawione wszakże jakichkolwiek interesujących walorów oprócz tego tytułowego odpowiadającego na temat wprost i bez ogródek ale czy to by było interesujące?
    Wszyscy wiemy co znaczy trafić na światło, piękna sprawa, ale zdjęcia robimy dużo częściej możemy wtedy albo poddać się i przedstawiać w sposób naturalny nieciekawą rzeczywistość lub podejść bardziej kreatywnie, wykorzystać spryt i pomysłowość aby temat pozostał ciekawy.
    Pozdrawiam Tomasz
    D-7000, D-80, F-601m, N18-105dx VR, N18-70dx, N70-300VR, SB-800, kilka sowieckich słoików

Domyślnie

ten zubr ma straszne dystorsje i pewnie aberracje w oku.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez december Zobacz posta
    ten zubr ma straszne dystorsje i pewnie aberracje w oku.
    być może to jakiś odpad bo - cytuję Czornego - "soczewy do tego cudeńka były ręcznie szlifowane wyłącznie przez nagie, japońskie dziewice w celu całkowitego wyeliminowania aberracji komatycznej." cytat oczywiście z działu Srebrne usta - pt. cytaty z czornego i calej reszty

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jchyra Zobacz posta
    wyłącznie przez nagie, japońskie dziewice
    taaaa hmmm
    Serdecznie pozdrawiam
    www.hesja.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez goldie77 Zobacz posta
    holka robila zdjecie ???? o jaaaaaaaaaaaaaaaaaa a to w tym pojedynku można mieć pomocników albo zamienników?
    Owszem
    Dla Sailora i Andrzeja ja robiłam zdjęcia... poczytaj
    D50|17-50|3x540EZ
    www.boguslawkrysztofiak.pl

Oszczędny w słowach Awatar RaB
    Miasto
    Złotów/Piła

Domyślnie

kiedy wyniki??
    Nikon D&F80, T 28-70/2,8 ATX II; N50/1,8;N 80-200/2,8AF-S ; Biometar80/2,8; SB-800; jakies trzy nogi i torebka

Domyślnie

a "stoi" napisane na gorze
    Serdecznie pozdrawiam
    www.hesja.pl

Domyślnie

A ja dzisiaj rano byłem mocno zaskoczony widząc prawie identyczną fotę (oko) na okładce Nat...Geo... "Białowieża"...
    Mirek (emq)
    moje pstryki

Strona 13 z 20 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów