Tytuł taki, bo weny brak. Do portfolio. W oczach soczewki.
1.
Szukaj
Tytuł taki, bo weny brak. Do portfolio. W oczach soczewki.
1.
Ostatnio edytowane przez Hubert Adamczyk ; 16-09-2011 o 13:41 Powód: Rozmiar foto
Ładna obróbka
Podoba mi się
Serdecznie,
hubertadamczyk.pl
Kurcze jakbyś kiedyś robił warsztaty z obróbki to jestem chętny!! I bardzo cieszy mnie, że olałeś regulamin i wstawiłeś takie duże zdjęcieNo a samo zdjęcie, jedynie brakuje mi trochę większego błysku w oku
![]()
Z uporem maniaka będę powtarzał, że jedno oko nieostre po prostu szpeci zdjęcie. Ciągle widać manierę która polega na zachłyśnięciu się małą głębią ostrości. Byle duża dziura i strzelamy wszystko na jedno kopyto. Zbliżenie i kadr nieistotny, kąt, płaszczyzna ostrości jeszcze mniej. Nikt nawet nie pomyśli, żeby wycelować w dalsze oko! Ilość zdjęć które bronią się zabiegiem nieostrości to zaledwie kilka procent a może i mniej. Przy odpowiednich kątach różnica pomiędzy f/1.4 a f/2.8 jest niemal niezauważalna przy odpowiedniej ogniskowej, ale wydaje się często, że nikt nie ma ochoty nawet tego sprawdzić, bo zapisana w exif minimalna wartość sama dodaje zdjęciu blasku.
Zdaję sobie sprawę z ostrej krytyki, ale jest to dokładnie to co myślę. Chętnie o tym podyskutuję, ale doprawdy nie wiem jak można obronić podobne ułożenie płaszczyzny ostrości - ostre włosy kosztem oczu...
Czy na prawdę mało kto myśli przed naciśnięciem spustu: "Hmm, będę strzelał pod sporym kątem, ustawię więc na początek f/2, wyceluję w nos i zobaczymy jak się ułoży..."? Ciężko mi uwierzyć, że na większości podobnych zdjęć jedno oko ma być z premedytacją nieostre.
Pozdrawiam
Janusz
Obróbka cool
Modelka cool
Oko lekko plastikowe![]()
mnie tez sie podoba obróbka. Może jakiś tutorialik ?![]()
Calkiem niezly aparat, takie sobie szkła, marne umiejętności i niewiele czasu...
Serdecznie,
hubertadamczyk.pl
Skontaktuj się z nami