Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 32 z 32

Wątek: Alicja....:)

Domyślnie

to ja tez na spokojnie.
    światło z reflektora jest bardzo kontastowe - w wielkiej sali teatralnej, gdzie nie ma światła błądzącego i odbić od ścian.
    w wyniku tego mozna osiągnąc tylko bardzo specyficzne efekty. bardzo kontastowe.
    chyba, że sie dołozy wiele więcej świateł na inne elementy scenografii.
    w takich warunkach jak miałaś trzeba uważac by nie przepalić zdjęć - dlatego najlepiej pomiar spot na twarz i praca na manualu.
    łatwiej w takich wypadkach robi sie zdjęcia czarno-białe.

Arashi zrobiła i tak spore postępy, jak pamiętam jej zdjęcia sprzed choćby pół roku. A do nauki ma jeszcze sporo - i jest chyba tego świadoma. Tylko po co nerwy?
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

A ja uważam że skoro ktoś nas krytykuje - i sama autorka się zgadza że miał rację - to trzeba przyjąć to na klatę obojętnie jak ostre te słowa by nie były

Jak to mówił mój kolega koniec rozmazywania gluta po policzku.

zeby nie było, ze się tylko wymądrzam (brak własnych zdjęć) to mam aparat od kilku miesięcy, czasu brakuje mi jak wszystkim, a zdjęcia które robię nawet mi się nie podobają. Kiedy w końcu przyjdzie czas, że będe wiedział że sam już nic nie wymyślę a zdjęcie będzie zadowalające to wystawię się na krytykę innych i dla mnie lepsza będzie uwaga ostra niż głaskanie po głowie (usprawiedliwianie).
    Są wskazówki trzeba korzystać

pozdrawiam
    Co po sprzęcie jak talentu brak.
    D70S T 17-75 N 50, 80-200 Af-s, błyska po oczach 800 , SS300AW, jakieś filtry, cokiny, cudaki

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów