Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Domyślnie Szybkie Wyświetlanie NEF w MAC

Hej, potrzebuję jakiś programik który szybko wczytuje pliki nef, nie będę w nim wywoływać bo do tego użwyam Lightroom, chodzi mi o przebranie zdjęć. Lightroom stosunkowo długo wczytuje pliki- strata czasu.
    Dzięki i pozdrawiam
    Uczę się... Dobry sprzęt, kijowe umiejętności

Domyślnie

Może wystarczy zainstalować kodek do wyświetlania miniatur?
    https://nikoneurope-pl.custhelp.com/...4824/related/1
    D700/D300s/D50

Domyślnie

Macintosh

W przypadku komputerów Macintosh kodeki NEF/NRW są niedostępne do pobrania, ponieważ obsługa tych plików jest wbudowana w system operacyjny.

Domyślnie

Wlasnie sie dziwie o co chodzi.....to jest jedyne czego naprawde zazdroszcze Jablkowiczom....przegladanie NEFow w tepie ekspresowym przegladarka systemowa

Domyślnie

to może ja bardziej jaśniej wyjaśnię
    zrobimy 1-2 tys zdjęć
    w Lightroom jedno zdjęcie wczytuje się mi prawie 6 sekund, co na 1000 zdjęć daje 100 minut czyli prawie półtora godziny na WCZYTYWANIE
    jak bym znalazł jakąś lekką przeglądarkę która wczytywała by zdjęcia szybciej, to bym mógł szybciej przebrać zdjęcia i wrzucić tylko wybrane do obróbki w Lightroom

Domyślnie

Domyślna przeglądarka Preview sprawdza się doskonale

Domyślnie

racja, szybko wczytuje ale niestety dla mnie fotografie są tam nie ostre do końca
    na ostatnim weselu sprawdziłem sobie jak mi tam idzie robienie zdjęć.. właśnie w podglądzie i się załamałem że takie nie ostre te zdj ;/ że zje#$% w Lightroom ostre jak brzytwa!

Znalazłem taki program Lyn i chyba to jest to, trial na 15 dni zobacze jak potestuję

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paparazzi89 Zobacz posta
    racja, szybko wczytuje ale niestety dla mnie fotografie są tam nie ostre do końca
    A nie jest to wina wczytywani aprofilu puszki? Nie masz przez przypadek w LR wgranego profilu?? Bo moze preview czyta golego RAWa

Domyślnie

w LR wczytuje mi profil Camera Standard
    Jak zrobić żeby lightroom czytał gołego rawa ;>

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paparazzi89 Zobacz posta
    Jak zrobić żeby lightroom czytał gołego rawa ;>
    Chodzi mi o to, ze CNX wczytuje RAWa z profilem z puszki, podobno takowe profile mozna wgrac do LR (nie wiem tego na 100% nie uzywam LR), a wtedy moze pokazywac tobie RAWa ze zwiekszonym ostrzeniem z puszki....nie jest to tak wazne
    Goly RAW otwiera mi sie w ACR, rozni si ebardzo od RAWa otwartego w NXie...

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów