Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Domyślnie Czytnik kart do D70s

Witam
    Mój aparat (D70s) bardzo często traci połączenie z kartą CF. Podejrzewam, że to sprawa czytnika. Czy ktoś z Was zetknął się z takim problemem? Konieczność częstego wyjmowania i wciskania na siłę karty czasem pomaga, ale zbyt często się to powtarza. Czy wiecie gdzie można kupić taki czytnik? Niestety moje poszukiwania są bezowocne Instrukcja wymiany jest w necie. Natomiast w serwisie nikona taka "przyjemność" to wydatek ok. 450 zł.
    Pozdrawiam
    andkes
    Dostrzegać, to więcej niż widzieć

Domyślnie

Moze poszukaj uszkodzonego D70s ale z dzialajacym czytnikiem? Powinno wyjsc taniej niz 450...
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Sprawdzałeś na innych kartach? Spróbuj trochę powyjmować i powkładać kartę, może gdzieś zrobił się jakiś nalot na stykach i po przetarciu pomoże?
    D700 + MB-D10 | D100 + MB-D100 | FM2 | N 24-70 2.8 | N 50 1.4 | N 55 2.8 | N 70-200 2.8 | SB-800

Domyślnie

Dzięki za podpowiedzi Przećwiczyłem ten problem z kilkoma kartami o różnej pojemności i prędkości transferu. Niestety, problem powraca. Stawiam więc na czytnik. Biorę też pod uwagę taśmę łączącą go z aparatem. Jak narazie to są jedynie domysły. Może ktoś z Was wie jaki czytnik tam siedzi (nazawa, typ, model...), a wtedy może znajdę jakiś sklep, w którym mozna będzie go kupić.
    Pozdrawiam

Domyślnie

spróbuj może do jakiegoś nieautoryzowanego serwisu z tym podejść

Domyślnie

Dzięki za podpowiedzi. Potrzebną mi część znalazłem na ebayu za 55$ + koszty wysyłki. Podają tam cenę 4 $, ale to chyba opłata za przesłanie na terenie USA. Do Polski pewnie będzie trochę drożej, ale i tak mniej niż 450 zł w naszym serwisie Nikona.
    Pozdrawiam

Domyślnie

musisz miec jeszcze niezle zdolnosci manualno techniczne bo wymiana czytnika to rozebranie calej puszki. poza tym serwis daje Ci w tej cenie gwarancje i przy okazji czysci cala puszke... 55 usd? skorka za wyprawke...

Domyślnie

A ja w Chorzowie naprawiłem gniazdo w d70s za jakieś 100PLN łącznie z czyszczeniem, całej puszki, okazało się, że mam naderwane piny.

Domyślnie

R, wymiana czytnika to parę minut roboty. Nie trzeba rozbierać całej puszki.

Domyślnie

wiesz... to na co niektorzy poswiecaja godzine, szybki lopez zalatwial w kilka sekund...

Uprawnienia umieszczania postów