Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: problem D3100

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blackside Zobacz posta
    czy to rejesteacja samochodu . czy ławka tak jest zawsze. A jeśli nawet to czemu fotka z szybszym czasem jest idealna.. ? warunki niemal te same. Trzepnięte jest niemal zawsze a najbardziej na 1/80 s
    To nie trzepniecie tylko 'delirka' przy dluzszym czasie z reki. VR jest w stanie zniwelowac drobne drgania, a wiekszych nie moze, bo jest to fizycznie niemozliwe.
    Chcesz sprawdzic celnosc obiektywu? Na statyw i wylacz VR. Zdjecia z reki to juz inna bajka. Niestety, ale fotografa nie da sie reklamowac w serwisie producenta

Ten sprzet, choc nienajlepszy i wiele mozna mu zarzucic, to jednak zwykle ostrzy pewnie w bialy dzien i VR tez ma sprawny. 1/80 powinienes utrzymac bez VR. To nie jest dlugo.

Umow sie z kims doswiadczonym, zeby sprawdzil dokladnie. Lista kolegow (uszeregowane wedlug miejsca zamieszkania) 'pomocna dlon' powinna gdzies wisiec w dziale gielda.

Domyślnie

więc mam rozumieć ża na D60 było idealnie a na d3100 już nie umiem focić... ech... VR to VR więc czemu na 1/30 jest dobrze, przecież ręka powinna mi bardziej drżeć. Fakt jak wyłącze VR jest lepiej na 1/80 .. jak foce z LV jest dobrze... I nie o to chodzi by zdjęcia 1/100 robić ze ztatywu - nie róbmy wiochy.
    D5100//// 18-105VR

Domyślnie

Trafiłem o co chodzi- ale nikt mi nie uwierz bo dla mnie samego to szok. Niewiem co majedno do drugiego ale zaczołem się zastanawiać dlaczego w sklepie nie wyczaiłem problemu... . Wieć wyciągłem karte i kurcze każde zdjęcie jest idealne... wkładam jedną karte z trzech i na każdej sa wajchnięcia.
    Nigdy o czymś taki nie słyszałem. Zrobiłem ok 40 zdjęć i na każdym bez karty SD jest idealnie. Jakaś tęga głowa coś powie ... bo ja nie wiem co mysleć
    D5100//// 18-105VR

Domyślnie

Yyyyy... Nie kumam. Wyjmujesz kartę pamięci i jak robisz zdjęcia bez niej to są ostre, a z kartą już nie ?

Hmmm...
    Wszak najwięcej mówią ci, którzy mają najmniej do powiedzenia...

Domyślnie

dokładnie - szok w butach jakich mało.
    D5100//// 18-105VR

Domyślnie

No dobra, ale w jaki sposób stwierdzasz, że zdjęcie jest nieostre ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Psycholog Zobacz posta
    No dobra, ale w jaki sposób stwierdzasz, że zdjęcie jest nieostre ?
    Chyba ciekawsze jest jak stwierdza, że jest ostre, jeśli karty brak.

Domyślnie

nie nie nieostre tylko trzepnięte... z bliska nawet tego nie widać. Dopiero na dużym zoomie i odpowiednich czasach pomiędzy 1/60 a 1/125s. Doskonale widać na przewodach wys. nap. Przewód wygląda tak... że przewód się "rozdwaja" jeden jest wyraźny a drugi słabiej widoczny... oczywiście mówie mówię o ultra kropie.
    https://picasaweb.google.com/1034182...eat=directlink
    D5100//// 18-105VR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jo44 Zobacz posta
    Chyba ciekawsze jest jak stwierdza, że jest ostre, jeśli karty brak.
    Eeeech... Właśnie do tego dążyłem tylko chciałem malutkimi kroczkami

Autorowi chyba chodzi o to, że zdjęcie jest poruszone.

Domyślnie

bez karty mogę zrbić do 4 zdjęć.. jest pamięć wewnętrzna chyba bo są i mogę podglądac...Niby nie ma ale można zrobić kilka zdjęć.
    Przy tym pisze demo. Po wyłączeniu i włączeniu zdjęcia przepadają
    Ostatnio edytowane przez blackside ; 15-09-2011 o 16:00
    D5100//// 18-105VR

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów