Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4
    Oszczędny w słowach Awatar somrozen
    Miasto
    Słupsk/Koszalin

Domyślnie balans bieli w ViewNX2

szukałem i szukałem i nie mogę znaleźć, czy w ViewNX2 można ustawić balans bieli na 1 NEFie i skopiować go na inne grupowo? proszę łopatologicznie jesli jest taka możliwość...
    Ostatnio edytowane przez somrozen ; 12-09-2011 o 23:12 Powód: proszę o przeniesienie do właściwej kategorii, nie w tym oknie wpisałem :)
    ======================================
    D4s,D4,D700,2xN24-70,N70-200,N70-300,N85,N50,SB700,2xSB910, DJI Phantom 2V+, DJI MAVIC, DJI OSMO...żaden ze mnie fotograf.

Domyślnie

A wiec mozna to zrobić w ten sposób:
    - trzymając klawisz shift(ten szeroki pod enterem (tak jest u mnie)) wciskasz klawisz end lub koniec lub jeszcze innaczej. Ewentualnie shift i myszka dojeżdżasz do zdjecia ktore ma byc ostatnim i klikasz.
    -po czym wybierasz balans bieli (picture control) i zmieniasz na interesujace.
    - wciskasz na taka mała dyskietke w prawym dolnym rogu i zapisujesz w ten sposob dla wszystkich zdjec zaznaczonych

Jest możliwość zaznaczenia rożnych zdjeci i nie koniecznie pokoleij trzymając control (ctrl) i klikając strzalka na wybrane zdjecia

Oszczędny w słowach Awatar somrozen
    Miasto
    Słupsk/Koszalin

Domyślnie

dzięki Jaro, tą metodę znam i stosuje kiedy muszę, chodziło mi bardziej o coś w stylu ACR, gdzie można zapisać WB w "settings" i potem "load" na każdym nowym, ale i tak najciekawiej jest to rozwiązane w Lightroomie, obrabiam jedno zdjęcie i synchronizuję na resztę zaznaczonych (mam nadzieję, że piszę zrozumiale)....ciekawiło mnie czy ViewNX2 nie oferuje coś czegoś podobnego, w końcu to systemowy soft.
    ======================================
    D4s,D4,D700,2xN24-70,N70-200,N70-300,N85,N50,SB700,2xSB910, DJI Phantom 2V+, DJI MAVIC, DJI OSMO...żaden ze mnie fotograf.

Domyślnie

Tak jak mówisz to system soft

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów