Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Oczy ważki

Domyślnie Oczy ważki

Witam, moje pierwsze zdjęcie w dziale makro,
    zwierzak żywy przydybany na łące,
    pozdrawiam

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

Niesamowite. Wg. mnie dobrze skadrowane, ładne kolorki. Jakiego sprzętu używasz?

Domyślnie

do tego zdjęcia D300s, nikkor 60/2.8D i komplet pierścieni bez automatyki

Domyślnie

i nie uciekła ? Przede mną zawsze uciekają. Nie wiem co je tak odstrasza twarz czy obiektyw :] A co do zdjęcia to ładne choć mogło być ciut jaśniej.
    Nikon D7200 | D90 + MB-D80 | T11-16 2.8 | N35 1.8G | N18-105 3.5-5.6 | T90 2.8 Macro | T70-200 2.8 | SB-900 | YN-560 III

Domyślnie

widac ze mokra, gdzies tu na forum czytalem ze z rana wazki nie lataja przez mokre skrzydla wlasnie.
    .

Domyślnie

ważka rano pokryta była rosą i w ogóle się nie ruszała, więc można było spokojnie ustawić się ze sprzętem

Domyślnie

Jeszcze dwa zdjęcia w temacie ważki

2

3

Domyślnie

Witam,

z pokazanych najbardziej trafia do mnie jedynka
    Pozdrawiam
    Adamson

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kzkzg Zobacz posta
    widac ze mokra, gdzies tu na forum czytalem ze z rana wazki nie lataja przez mokre skrzydla wlasnie.
    Ważki "dają się" fotografować tylko wcześnie rano zanim wyschną i się ogrzeją w słońcu.
    Są wóczas tak ociężałe, że można je brać w ręce i ustawiać do zdjęcia, jak modelki.
    D90 + Nikon 18-200;35/1.8;17-55/2.8, Sigma 150/2.8, Jupiter-11A 4/135

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez przemo65 Zobacz posta
    Ważki "dają się" fotografować tylko wcześnie rano zanim wyschną i się ogrzeją w słońcu.
    Są wóczas tak ociężałe, że można je brać w ręce i ustawiać do zdjęcia, jak modelki.
    Co do" tylko" to bym się nie zgodził ,czasem są tak ciekawskie ze aż potrafią zaskoczyć. Ale rzeczywiście rano można je nawet przekładać z miejsca na miejsce. 1 bardzo fajna.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów