Close

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 68

Wątek: Jak to jest?

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Kolego jeśli robisz zdjęcia co roku za rok niech nauczycielka poprosi o pisemne zgody rodziców.
    Powalony ojciec … ależ dzieciak będzie miał pamiątkę ze szkoły.
    . . . Coś na C coś na D trochę słoików Twist-Off z wieczkiem . . .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gadas Zobacz posta
    Kolego jeśli robisz zdjęcia co roku za rok niech nauczycielka poprosi o pisemne zgody rodziców.
    Ja zdjęcia w szkole robię bardzo często,(taki fotograf klasowy) ale zawsze daję odbitki wychowawczyni, zrzekam się do nich praw, aby mieć spokój, nauczony doświadczeniem.
    No ale teraz zwyczajnie nie chce mi się wymazywać postaci ze zdjęć bo to jakaś paranoja już jest z tym prawem do wizerunku, więc zapytałem jak to reguluje prawo i wysłałem podany wcześniej link z odpowiednim paragrafem aby pani nauczycielka sama się z tym obeznała.
    Nie mam czasu i ochoty na usuwanie panny z fotek na których jest cała klasa, a z tatusiem niech sobie sami dyskutują, a następnym razem na wycieczce np do zoo poprosimy dziewczynkę aby szła gdzieś z boku, bo inaczej się zwyczajnie nie da.
    Głupio to wygląda, i dzieciaka szkoda, ale ciężko wymyślić inne rozwiązanie.
    Szary, cichy człowiek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gadas Zobacz posta
    Dokładnie tak, dokładnie tak.

Wszyscy tu ojca sztorcujecie, ale.... czy wszyscy bylibyście tacy beztroscy jeśli chodzi o wizerunek swojego dziecka w szkole? Mimo wszystko nie sądzę.

Prewencyjnie poprosiłbym wychowawczynię o pomoc w sensie pisemnych oświadczeń rodziców.
    Kiedyś Zenit, później Nikon i Canon, obecnie Leica wspierana Sony RX100 mk2 wraz z analogami.
    Prywatnie: http://lopal/blogspot.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Łopal Zobacz posta
    Wszyscy tu ojca sztorcujecie, ale.... czy wszyscy bylibyście tacy beztroscy jeśli chodzi o wizerunek swojego dziecka w szkole? Mimo wszystko nie sądzę.
    Nie dajmy się zwariować...
    Powiedz mi - co jest złego w tym, że dziecko będzie widoczne na zdjęciach ze szkoły? Jakoś tyle pokoleń przeżyło bez takich rozterek i nic się nikomu nie stało. A teraz podsunięto pieniaczom nowe zagadnienie (ochrona wizerunku czy danych osobowych) i mają pożywkę do tworzenia konfliktów.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    Nie dajmy się zwariować...
    Powiedz mi - co jest złego w tym, że dziecko będzie widoczne na zdjęciach ze szkoły? Jakoś tyle pokoleń przeżyło bez takich rozterek i nic się nikomu nie stało. A teraz podsunięto pieniaczom nowe zagadnienie (ochrona wizerunku czy danych osobowych) i mają pożywkę do tworzenia konfliktów.
    30 lat temu jak ktoś zrobił zdjęcie na wycieczce to widziało je kilkanaście osób. Dziś można wrzucić na internet i będzie widoczne dla ogromnej ilości odbiorców w bardzo krótkim czasie. W przypadku jakiejś niekorzystnej sytuacji może to być bardzo krzywdzące dla dziecka.
    Co do danych osobowych to 30 lat temu również nikt z telemarketingu nie dzwonił i nie namawiał do kupna np. aparatu marki Zenit bo w tym czasie nie były one łatwo dostępne a i... niewiele osób miało telefony aby do nich dzwonić. Jedynym towarem w nadmiarze, który potrzebował marketingu był ocet.
    Niestety czasy się zmieniły i sytuacja jest inna.
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    W przypadku jakiejś niekorzystnej sytuacji może to być bardzo krzywdzące dla dziecka.
    Jaka może być niekorzystna sytuacja przy zdjęciach klasowych wykonanych przez jednego z rodziców?
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Łopal Zobacz posta
    Dokładnie tak, dokładnie tak.

Prewencyjnie poprosiłbym wychowawczynię o pomoc w sensie pisemnych oświadczeń rodziców.
    Kurde to ja jakoś dziwny jestem bo bym się cieszył jakbym był w gablocie w zdjęciach ze szkoły... A moi rodzice też się cieszyli jak bywałem w takich gablotkach bo udzielałem się namiętnie w szkołach...

No ale cóż, teraz to inne czasy, "ludziom" uderza sodówa dom głowy, próbują żądać jakichś praw nie znając obowiązującego prawa...

Rozmowny Awatar McSimus
    Miasto
    Międzyrzec Podlaski / Wejherowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    No ale cóż, teraz to inne czasy, "ludziom" uderza sodówa dom głowy, próbują żądać jakichś praw nie znając obowiązującego prawa...
    ja to bym bardziej dosadnie i dwu słownie wyraził
    No cóż, nas Polaków nie trzeba tępić, wystarczy dać nam wolność sami się wyniszczymy.
    Kliknij, nic nie stracisz www.pajacyk.pl

Domyślnie

Nie wiem po co taka dyskusja o CUDZYCH dzieciach. Ojciec sobie nie życzy i koniec. Jeżeli prawo daje mu taka możliwość to robi się tak a tak, jeżeli nie daje to tak a tak...
    Ostatnio edytowane przez maki ; 12-09-2011 o 16:12
    D800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maki Zobacz posta
    Nie wiem po co taka dyskusja o CUDZYCH dzieciach. Ojciec sobie nie życzy i koniec. Jeżeli prawo daje mu taka możliwość to robi się tak a tak, jeżeli nie daje to tak a tak...
    Raczej nie o dzieciach, a o bzdurnych zachowaniach ich rodziców. Już pomijam sensowność braku obecności dziecka na fotografii ale jak chce się coś takiego uzyskać to się idzie, prosi i przedstawia argumenty dlaczego wolało by się, aby dziecko nie było obecne na fotografii w gablocie szkolnej. Sądzę, że gdyby ten ojciec tak do tego podszedł, to by się jakoś z nauczycielką dogadali. A jak się od razu z "pyskiem" staruje, to u drugiej osoby włącza się przekora, aby utrzeć takiemu nosa.
    Ostatnio edytowane przez pawelp ; 12-09-2011 o 22:37

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów