Close

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 68

Wątek: Jak to jest?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amirez Zobacz posta
    ... i to jest esencja całej sprawy!
    No fakt, bo jak się nawet tak zastanawiam, czysto teoretycznie, co może powodować takim zachowaniem?
    No bo w jaki negatywny, czy szkodliwy, sposób można wykorzystać takie zdjęcie?
    Może ja za mało "schizowany" jestem, ale nic mi do głowy nie przychodzi.

A wracając do sprawy, zadzwoniłem do pani wychowawczyni i wyjaśniłem jej prawne strony w/w tematu.
    Oraz poradziłem aby zapytała jeszcze raz czy aby na pewno tatuś życzy sobie by jego dziecko było czarną plamą, dosłownie, na zdjęciach klasowych wywieszonych w klasie.
    Szary, cichy człowiek.

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Mozna tez muche przykleic i tez zakryje. Taki naturalny sposob , leciala i sie przykleila i zmarła.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Motorniczy Zobacz posta
    Mozna tez muche przykleic i tez zakryje. Taki naturalny sposob , leciala i sie przykleila i zmarła.
    Wtedy z kolei TOZ się przyczepi.
    Krzysztof Paszkiewicz

Rycerz
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andrzej_laskowski Zobacz posta
    Jak co roku na rozpoczęciu roku szkolnego robiłem fotki dzieciakom z klasy mojej córy.
    Wywołałem i dałem pani aby wywiesiła w gablocie.
    I wczoraj do mnie dzwoni że trzeba je przerobić, bo jeden tatuś nie zgadza się na, tu cytat: "upublicznianie wizerunku jego córki".
    W związku z czym mam WYMAZAĆ ze zdjęcia zbiorowego w/w pannę.
    A że dziewczę plącze się w co drugiej fotce to się trochę namażę.

No to się pytam, jak to jest? Czy faktycznie rodzic może nie pozwalać na pokazanie zdjęcia dzieciaka w szkolnej wywieszce?
    Jest na to jakiś paragraf, albo zakaz z wydziału oświaty?
    Bo pani się mocno przejęła i prawie wszystkie fotki usunęła, a mi nie bardzo się chce usuwać z fotek kogokolwiek, bo to głupota jakaś mz.
    miałes kiedyś podobne zdarzenie prawda? http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=167801 i nadal robisz zdjęcia w szkole?

Domyślnie

Zdjecia w szkole wywiesic nie wolno ale słit focie na fejsie albo nkl pewnie sam wrzuca. Straszna hipokryzja z tą ochroną wizerunku, z jednej strony nic nie wolno a z drugiej totalny i bezmyślny ekshibicjonizm na portalach społecznościowych.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stock Zobacz posta
    he he - albo niech zaklei czarnym paskiem i dorysuje czerwoną strzałkę z napisem ze "tatko tego dziewczęcia jest przewrażliwiony i ma nierówno pod sufitem" - bo inaczej tego nazwać nie sposób.
    haha o tym pomyślałem zanim przewinąłem do dołu jeszcze, byłby dubel...
    Mężczyźni rozwijają się do 5 roku życia, a później TYLKO rosną..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rycerz Zobacz posta
    miałes kiedyś podobne zdarzenie prawda? http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=167801 i nadal robisz zdjęcia w szkole?
    Tez miałem własnie lekkie wrażenie deja vu
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mateo912 Zobacz posta
    Tez miałem własnie lekkie wrażenie deja vu
    W ogóle to mam wrażenie, że jego życie to "Seria niefortunnych zdarzeń".
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 11-09-2011 o 01:12 Powód: pis. (Jego--->jego)

Domyślnie

Myślę, że „przeciętni” rodzice nie robili by problemu. Chyba raczej nie mogą też zabronić a jedynie usilnie o to prosić. Może być tak, że, mają obawy związane z bezpieczeństwem. Mogli np.doświadczyć już szantażu czy nawet porwania w rodzinie i dmuchają na zimne.
    Fotografuję wyłącznie dla przyjemności. Jestem tu, aby się czegoś nauczyć. Kiedyś kupię sobie lustrzankę Nikona.

Domyślnie

Szanuj imie ojca swego ale nie bierz z niego przykladu, tak dziadek chyba powiedzial do syna Karwowskiego
    D700,D200, F100, F, F2, F3, EL, FE2, Nikkormat FT2, Nicca Tower, Canon A1, F1, FTb, Olympus E1, OM1, OM10, Kodak 35, Pentax SP2, ME, Ricoh KR, 500G, Fuji i ZenitE

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów