Szukaj
Konkret, lubię takie zdjęcia. Podoba mi się, niestety bez "ale" się nie obędzie. :P Butelka moim zdaniem za bardzo rzuca się w oczy, mogła być trochę dalej, ciut przekręcona. Druga rzecz to za ciemny dekolt - okolice naszyjnika jaśniutkie a kilka cm niżej i już mało światełka. Nie zmienia to jednak faktu, że zdjęcie jest bardzo dobre, od samego kadru, ułożenia, modelki na światełku i obróbce kończąc. Gratuluję i pozdrawiam!![]()
Ale po co się skupiac na takich na siłe wyszukanych detalach! Popatrz trzyma kieliszek martini, właśnie do lokalu wszedł męzczyzna na którego widok omało nie wylala "płynu". Jest facetem z jej marzeń aż w głowie kotłują się kosmate myśli. Pożądanie kolego! o to chodzi w tym zdjęciu a nie za ciemny dekoltZdjęcie jest pełne pierwotnych instynktów. Ależ mi się podoba! BRAWO!
D750/D700 / D80 + Nikkor N 24-70 + Nikkor 50mm + Samyang 14mm + SB600
Moja galeria: www.darko.cal.pl, zapraszam na FB
Czytaj dokładnie mój komentarz, to nie ja szukałem tych drobnych mankamentów. Od razu zauważyłem butelkę, bo tak naprawdę zdejmując wzrok z modelki, to właśnie Martini najbardziej rzuca się w oczy. Nie będę ukrywał, że można było to zrobić inaczej (czyt. lepiej). A nawiasem, gratuluję wyjątkowo bujnej wyobraźni!![]()
Zdjęcie ciekawe. Szkoda, że nie zostawiłeś danych w exif.
Nikkor 135 2D DC, f3,5 iso100, 1/200.
A ja najpierw spojrzałem na butelkę a potem na dekolt
A na poważnie to też mam wrażenie, że butelka za bardzo jest wyeksponowana ale ten "ciemniejszy" dekolt właśnie ładnie podkreśla to co trzeba.
red light, dark room...
Myślę, że miejsce tego zdjęcia jest w dziale moda/glamour. To co łączy je jakoś z portretem, to sposób (skala) umieszczenia sylwetki w kadrze, reszta (pomysł, aranżacja, obróbka) mnie się kojarzy właśnie z zabiegami właściwymi fotografii stylu glamour.
Zdjęcie jak się domyślam jest niezłe, nie podejmuję się oceny bo nie znam się na fotografii modowej, czy glamour, natomiast w portrecie szukam czegoś, czego na tym zdjęciu nie dostrzegam - przekazu o portretowanej osobie.
Myślę w dziale moda glamour zdjęcie to będzie właściwiej, sprawiedliwiej, konkretniej oceniane.
Jeśli jednak zdjęcie pokazuje wycinek codziennego życia Klaudii to .... mógłbym nawet zamiatać w barze do którego czasami przychodzi popatrzeć w dal .....
![]()
myślę co piszę
Skontaktuj się z nami