Close

Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: sb-900 i makro

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie sb-900 i makro

Zamowilem juz sb-900, nie tylko do makro celow. Nie mam jej jeszcze w rekach ale zastanawiam sie czy cos jeszcze mi bedzie potrzebne, jakis dyfuzor, nakladka? Czy moze starczy jednak goła sb900? Z efektow lampy wbudowanej bylem w sumie zadowolony z tym ze mocy brakowalo przy mocnym przymknieciu przyslony.

Polecacie cos jeszcze dokupic czy w zupelnosci starczy mi sama lampa?
    .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kzkzg Zobacz posta
    Zamowilem juz sb-900, nie tylko do makro celow. Nie mam jej jeszcze w rekach ale zastanawiam sie czy cos jeszcze mi bedzie potrzebne, jakis dyfuzor, nakladka? Czy moze starczy jednak goła sb900? Z efektow lampy wbudowanej bylem w sumie zadowolony z tym ze mocy brakowalo przy mocnym przymknieciu przyslony.

Polecacie cos jeszcze dokupic czy w zupelnosci starczy mi sama lampa?
    Sugeruję kabel SC-28. Będziesz miał większą swobodę w ustawieniu lampy.
    JASNO, OSTRO, TANIO - wybierz dwa, ale nie możesz mieć trzech. Chyba że w analogu

Kiedys Nikon, teraz Fuji. Moje ulepy

Domyślnie

CLS w zupełności wystarcza. Ja używam gołej z dyfuzorem dodawanym do Sabinki. Dodatkowo dla rozproszenia używam wbudowanego dyfka szerokokątnego lub jeśli możliwe ustawiam ją na 45 stopni. Zdjęcia wychodzą takie: http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=187240
    Nikon D7200 | D90 + MB-D80 | T11-16 2.8 | N35 1.8G | N18-105 3.5-5.6 | T90 2.8 Macro | T70-200 2.8 | SB-900 | YN-560 III

Uprawnienia umieszczania postów