Hello, jest tu jakiś mod, ten chłopiec obiecał wczoraj zabrać swoje zabawki z tej brzydkiej piaskownicy a dziś nie mając za grosz honoru wraca ze zdwojoną siłą. Ilu forumowiczów musi jeszcze obrazić, żeby ktoś zareagował.
Szukaj
Hello, jest tu jakiś mod, ten chłopiec obiecał wczoraj zabrać swoje zabawki z tej brzydkiej piaskownicy a dziś nie mając za grosz honoru wraca ze zdwojoną siłą. Ilu forumowiczów musi jeszcze obrazić, żeby ktoś zareagował.
prawie wszystko o microstockach
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Powolutku, genghiskhan. Przez Ciebie zamknięto już jeden wątek, wyluzuj. pank, Richard Avedon ma mnóstwo portretów z uciętymi rękami, ale pooglądaj je i zastanów się dlaczego. Powodzenia.
EDIT: albo jeszcze lepiej, wejdź na profil fejsbukowy Davida Becksteada i pooglądaj jego zdjęcia. Tam jest też fajna niespodzianka- taki jeden folder, myślę, że z czasem mi podziękujesz. Pzdr![]()
Ostatnio edytowane przez bialogardzianin ; 08-09-2011 o 10:16
D700, N24D, N35D, N85D, S150
Nie wiem gdzie jest problem, ale chętnie się dowiem. Powtarzacie jakieś formułki zasłyszane w necie często ich nie rozumiejąc i przyjmując za pewnik. Ludzkie oko, a właściwie mózg działa w ten sposób że potrafi interpretować to co widzi, jak zobaczy 2 bryły, np. sześcian i stożek, jedna przysłonięta drugą to nie potraktuje tego jak jednego "sześcianostożka" tylko będzie wiedział że jedna bryła jest częściowo przysłonięta drugą obie rozpozna prawidłowo odwołując się do wcześniejszych doświadczeń. Schowana ręka nie jest żadnym błędem, każdy oglądający zdjęcie będzie widział gdzie jest i dla czego tam jest. Jeżeli ktoś ma inne zdanie i jest je w stanie sensownie uzasadnić, chętnie podyskutuję.
A może chodzi o to, że nie panujesz nad swoimi kadrami. Znaku jakoś nie zauważyłeś a nic nie wnosi do zdjęcia. Ręce są tu problemem bo wygląda jakby młodzi byli zrośnięci, a operację wykonano w bułgarskiej klinice przez pakistańskiego chirurga bez oka. Idąc Twoim tokiem rozumowania, można zrobić zdjęcie w kompletnych ciemnościach, zatytułować "Młodzi w ciemnym pokoju" i każdy się domyśli co tam jest. Bo przecież mózg potrafi to zinterpretować jak trzeba![]()
Wymagasz sensownych dyskusji od ludzi ktorzy nie maja swojego stylu tylko klepia utarte klatki repoglamourowe. Nie ma jednego slusznego stylu. Jeden klient lubi zdjecia Knapa, drugi P. Siwiec, trzeci Trzcionki, czwarty smokow, piaty blyskotliwych. Jezeli wszyscy oni maja klientow jest spoko. O gustach sie nie dyskutuje. Mozna dyskutowac o tym czy twoje foty sie sprzedaja czy nie jako wyznaczniki popularnosci.
Fakt. stemplowanie znakow jest bardzo wazne. Jakbys wysteplowal ten znak Knap to by to zdjecie nabralo nowego znaczenia. Otworzyloby swoja ukryta glebie.
Ostatnio edytowane przez ekonet ; 08-09-2011 o 10:50 Powód: łączymy, nie mnożymy
Ale chyba mnie zle zrozumiałes.
1. Ja nie pisze ze ta ręka jest błędem, wogóle mi to nie przeszkadza
2. Pisząc ze patrzymy "technicznym okiem", miałem na myśli to, ze kazdy z nas ma to "zboczenie zawodowe", i w zwiazku z tym, mimowolnie, patrzac na jakiekolwiek zdjecie, zwracasz uwagę na techniczne aspekty ( i nie raz, jest to jak przekleństwo....) i nie mów ze sam tak nie masz.....
I tak jest z tym zdjeciem, młodym bedzie sie podobać, i dla nich ta ręka nie ma ZADNEGO znaczenia, nie przekresla tej fotki, jak niektórzy tu, próbują udowodnic.
Wiesz ze sam nie przepadam, za Twoim stylem obróbkowym, (inaczej... podoba sie, ale nie do ślubniaków), ale az takich szczegółów, sie nie czepiam. Pzdr.
D90/grip|D50|T17-50/2.8|N35/1.8|N50/1.8|18-55VR|SB-900|Nissin Di866|
Po pierwsze nie jestem Twoim klientem i nigdy nie będę, to forum chyba służy temu aby poprawiać warsztat a nie by klaskać pankowi gdy wstawi badziewia techniczne. Zapewniam Cię, że nie masz czego współczuć, chyba nie widziałeś jeszcze w swoim życiu pięknych zdjęć skoro takie proste wnioski wyciągasz.... @S4INT.Najłatwiej moralizować innych, pisać o patologii, wyjechać im od frustratów gdy ktoś ośmieli się napisać swoje zdanie, a samemu wstawiać foty w każdym konkursie dla dzieciaków by odebrać im nagrody.. prawda?, co teraz wystawiasz na allegro? kredki?
Ja bym powiedział inaczej. Ta ręka będzie przeszkadzać tylko tym którzy chcą żeby im przeszkadzała.
Mi nie przeszkadzaŚwietna fota i obróbka.
Nikon D700 / Marzę o lepszych obiektywach / Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Skontaktuj się z nami