Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Debiut :)

Domyślnie Debiut :)

Dobry wieczór Państwu!
    Po dłuższych przygotowaniach postanowiłem i odważyłem się zamieścić zdjęcie w tym dziale.

Proszę o szczere opinie dot. kadru, kolorów i ekspozycji. Pozostałe uwagi z zakresu portretu (w szerokim tego słowa znaczeniu) również są bardzo mile widziane. Proszę o szczere komentarze i trafne sugestie, podpowiedzi. Na samym końcu, bardzo proszę o szczere i rzetelne (rzekłbym koleżeńskie) podejście do tematu, gdyż uczę się i dobre rady są mi obce

Dziękuję,
    Janek!

--

--

D.

Domyślnie

ten kosmita na jej czole strasznie odpycha
    za dużo azbestu w herbacie

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Kadrowalbym bardziej w lewo (wiecej przestrzeni z lewej), nie podchodzi mi kolor skory, ktory wydaje mi sie zostal "podciagniety" razem z reszta. Ogolnie nie wyglada to zle. Ramki be

Domyślnie

Podoba mi się kadr i poza modelki. Wywaliłbym ramkę, winietę i wystemplował czoło i rozjaśnił twarz (tj. "wybladził")... A i okulary zupełnie niepotrzebne.

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Co wy z tym czolem? Nie stepluje sie znakow szczegolnych, to nie dzial moda/glamur tylko portret.

Domyślnie

Tia... dodatkowo zabrać modelce obuwie i odzienie. Przenieść do wnętrz lochów. Związać łańcuchami. Zrobić zdjęcie pod słońce. Dodać więcej góry.
    Obciąć dół...

Już, już idę siostro po lekarstwa!
    ====================================
    Ładnie wyszło, a zazdrośników nie słuchać.
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amirez Zobacz posta
    Tia... dodatkowo zabrać modelce obuwie i odzienie. Przenieść do wnętrz lochów. Związać łańcuchami. Zrobić zdjęcie pod słońce. Dodać więcej góry.
    Obciąć dół...

Dokładnie.

A tak poważniej to przyjemne naturalne zdjęcie.
    D90

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grozSH Zobacz posta
    ten kosmita na jej czole strasznie odpycha
    Zastanowiłeś się wogóle,że to jest znamię którego nie da się usunąć?
    Fajna,prosta,przyjemna fotka.Nie zwala z nóg,ale fajna
    D90/N50 1.8D/T17-50 2.8/Nissin Di622 MII

Domyślnie

Trochę popracuj nad glamourową obróbką, mniej standardowym strojem dla modelki i mamy kolejnego fotomagika... :P
    Zdjęcie bez niespodzianek, popracowałbym jeszcze nad obróbką i może poszukałbym ujęcia z lepszą mimiką. Pozdrawiam!

Domyślnie

Mnie tylko okulary trochę wadzą i troszeczkę za czerwono na dekolcie i twarzy. Poza tym jest dobrze.
    D700/ S5Pro / N 80-200 f2.8 / N 85 f1.8 / S 8 f3.5 / T28-75 f2.8 / SB 900 / iMac27" / iMac 20" / iPad3

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów