Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 40

Wątek: Dwie świata...

Domyślnie

Dziwi mnie ten pozytywny odbiór. Widok wspaniały, ale obróbka ........
    A new shit has come to light...

Domyślnie

A to nie gorna czesc twarzy obcego?

Domyślnie

Duder... dziwi mnie, ze Cie dziwi. Do tej pory Twoje bardzo konkretne komentarze wnosily swiezy powiew pozytywnie rozumianego liberalizmu i wlasnie to w nich sobie bardzo cenilem. Skad ten konserwatyzm fotograficzny?

Domyślnie

Ja też mam trochę wątpliwości. Skały wyglądają jak metalowe i to samo w sobie jest superfajnym efektem, nadającym focie kosmiczności i potęgi - ale z drugiej strony brak mi chyba perspektywy powietrznej. Jedno kosztem drugiego. Co nie przeszkadza faktowi, że sam chciałbym zrobić taką fotę

Domyślnie

kadr i widok piękny.... Aczkolwiek obróbkowo wyszło tak "cyfrowo".....trudno mi to sprecyzować ale myślę że wiesz o co chodzi Pawle...Osobiście wolę troszkę inny rodzaj konwersji
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Domyślnie

mało jest zdjęć przy których opada mi szczena, jeżeli już są to z reguły na 1x.com, ta fota sprawiła ze nie mogę się na nią napatrzeć - najlepsze Twoje zdjecie Pawle - REWELACJA

ps nie dostrzegam niczego, dosłownie niczego co mogłbym zaliczyć do złej obróbki
    Ostatnio edytowane przez harb ; 05-09-2011 o 23:16

Domyślnie

Fota , której na pewno nie da się zapomnieć gratulacje Pawle mnie obróbka pasuje.
    Nikon D90 + NIKKOR 18-105 mm + NIKKOR 85 mm 1.8 D

Domyślnie

Zaraz, zaraz, czy tu przypadkiem gdzieś nie słyszałem, że krajobrazy w cz/b to pomyłka? ;P Co do zdjęcia, to rzeczywiście bardzo dobra robota. Nie podoba mi się rysunek prawej części, ale ma to niewielkie znaczenie dla odbioru całości. Prawdopodobnie należałoby (ehh, ileż to razy jeszcze napiszę) zdjęcie obejrzeć w sensownych rozmiarach, a nie na monitorze. Świetna praca, cwany zabieg z fotografem. Dobry czas ekspozycji i chmury. Jest to dla mnie zdjęcie, które może zapisać się w historii.

Domyślnie

Chociaż w krajobrazie zdecydowanie wolę kolor od czerni i bieli, to w przypadku tego zdjęcia nie chcę wiedzieć jak wygląda w kolorze, bo w tej postaci jest znakomite

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrm100 Zobacz posta
    Duder... dziwi mnie, ze Cie dziwi. Skad ten konserwatyzm fotograficzny?
    Pisząc w ten sposób pod tym zdjęciem sugerujesz, że jest w nim coś nowatorskiego, innego, niezwykłego? Co jest konserwatywnego w mojej ocenie? Nie odpowiada mi taka obróbka. Wyszło coś bez głębi, bez planów, jednakowo sztywne i przeostrzone. Woda robi wrażenie pustej dziury, a całość wygląda jak stworzona w programie 3D. Tak to zdjęcie odbieram i tyle. Być może, że tak zadziałało tutaj BW, jednak kolory przez samą różnorodność potrafią oddać znacznie więcej.
    Ostatnio edytowane przez Duder ; 06-09-2011 o 02:41
    A new shit has come to light...

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów