Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Nikon AF Micro-Nikkor 60 f/2.8D - prosba o sample z ludzmi

Wybaczcice ze zakladam topic - ale jakos szukajka nie bardzo chciala dac dobre rezultaty. Przeewrtowalem forum w poszukiwaniu info i sampli dla tego obiektywu. Chce go zakupic do uzytkowania w studio, glownie do zdjec portretowych. Przeczytalem tony achów i ochow na jego temat, a najlepszym dowodem sa dawne zdjecia Andy_O. Jednak w inetrnecie nigdzie nie moglem znalezc wystarczajacych smapli zdjec ludzi, szczegolnie z lampami studyjnymi. Czy ktos bylby na tyle mily i podrzucil takie zdjecia? Oczywisice wiem ze to obiektyw do macro, ale wiem ze bardzo przyzwoicie sprawia sie przy robieniu zdjec ludziom.

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Bez lamp i nie w studio, by sie cos znalazlo...

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Niestety nie mam tego duzo. Obiektyw zalapal sie u mnie na zmiane z DX na FX, okazalo sie z mam dla niego za malo zastosowan na FX i sprzedalem, teraz troche zaluje.

Puszka D300 F3.2 dopalone Metzem 48-1

D300 F2.8 swiatlo zastane

D700 f 3.2 swiatlo zastane ISO 1800

Domyślnie

to jeszcze ostatnie pytanie... czy sa jakies przeciwskazania zeby zamontowac ten obiektyw do D7000 ??

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr Szmidt Zobacz posta
    to jeszcze ostatnie pytanie... czy sa jakies przeciwskazania zeby zamontowac ten obiektyw do D7000 ??
    Nie.

Domyślnie

ok dzieki wlasnie sobie sprawdzilem jak to jest z tymi mocowaniami wybacz moj laicyzm, ale ponad 10 lat z Canonem i przesiadka na Nikona czuje sie jak amator :P

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Zeby Ci ulatwic szukanie, nie przejmuj sie zbytnio tym "D", lub jego brakiem. Podobno, wersja D lepiej wspolpracuje z lampa, pisze podobno, bo mialem juz kilka roznych obiektywow z D i bez D i jakos roznicy nie zauwazylem. Ta moja 60-ka byla bez D. Natomiast latwo zauwazyc roznice w cenie

Domyślnie

zamierzam kupic ta wersje: http://fotoit.pl/index.php?site=prod..._kat=95&id=124 - czyli z D

moze sie myle ale wydaje mi sie ze cena 1599 jest chyba w porządku?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów