Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Komputer do Ps Cs5

Musze zmodernizować komputer tak aby Cs 5 chodził bez zamulania, bo niestety niższe wersje programu nie wywołują Rawów z D7000
    Niestety mam ograniczony budżet i zdecydowałem że najpierw wymienię płytę główną, procesor i pamięć a zostawię jeszcze jakiś czas starą grafikę Radeon X 1950 pro 512 mb
    Byłem dziś w sklepie i dostałem dwie oferty optymalną i tanią. Pytanie jest takie, czy jeśli zdecyduję się na tańsze rozwiązanie ( wolał bym zaoszczędzić) to czy Cs5 będzie chodził płynnie przy prostej obróbce rawów? Balans Bieli, Ekspozycja i takie tam...
    1. Optymalna konfiguracja:
    Procesor: Intel Core i5-2400 3.1 GHZ LGA1155 - 695zł
    Pamięć: Kingston 2*4 1600 DDR3 -194 zł
    Płyta: Gigabyte GA-P67A-D3-B3 -371 zł
    Razem: 1260 zł

2. Tania:
    Procesor: AMD Phenom II X4 3.2GHZ BOX - 349 zł
    Pamięć: Kingston 2*2GB DDR3 -93 zł
    Płyta Gł: Asus M4A77T -209 zł
    Razem 651 zł

A może jakieś inne rozwiązanie? Bardzo proszę Was o pomoc.
    Nikon D7000, N85mm 1.8, N50mm 1.8, N35mm 2.0, N 55-200mm 4-5.6G DX , S10-20mm

http://www.borcz.art.pl

Domyślnie

o ile masz starszą wersję Photoshopa to ten link powinien Ci pomóc http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=176812

Domyślnie

No mam, do tej pory pracowałem na CS2 i wszystko było super, dopóki nie zmieniłem puszki
    Ten opis konwertera dotyczy N D300s czy z rawami z D7000 tez będzie działał?

Domyślnie

pisz PM do władcy i pytaj

Domyślnie

dzięki, zapytałem

Domyślnie

Na tym AMD nie bedzie problemu, bedzie dzialac plynnie i tanio, opuznienia w stosunku do Intela beda zauwazalne przy testach a nie codziennej pracy, cena jak widac to polowa zestawu na Intelu, spokojnie mozesz dolozyc do SSD na system i miec szybki i sprawny komputer, warto kupic plyte glowna ze zintegrowana grafika ktora bedzie o kilka razy lepsza od twojego Radka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Na tym AMD nie bedzie problemu, bedzie dzialac plynnie i tanio, opuznienia w stosunku do Intela beda zauwazalne przy testach a nie codziennej pracy.
    i5-2400 nie jest moim zdaniem najlepsyzm wyborem. Lepiej dolozyc troche i kupic i5-2500k ktory da bardzo duze mozliwosci OC a nie jest znacznie drozszy. Trzeba tez pamietac ze procesory z serii Core i maja zintegrowana grafike - kiedys ta wiedza moze sie do czegos przydac ( Moze nawet wiedza bardziej niz grafika bo jej wydajnosc jest typowo "budzetowa" )
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Nie wiem jaki masz obecnie komputer, ale proponowałbym zacząć od wymiany dysku na SSD (tylko uważaj na te najstarsze z niskimi prędkościami, bo wciąż można je kupić w sklepach). Dopiero po wymianie dysku zacząłbym się zastanawiać nad wymianą reszty.
    Nikon system...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sidek Zobacz posta
    Nie wiem jaki masz obecnie komputer, ale proponowałbym zacząć od wymiany dysku na SSD (tylko uważaj na te najstarsze z niskimi prędkościami, bo wciąż można je kupić w sklepach). Dopiero po wymianie dysku zacząłbym się zastanawiać nad wymianą reszty.
    jak ssd to i kontroler sata3 i juz robi sie koszt porownywalny do drugiej konfiguracji, czy w ps transfery sa az tak wazne?

Szalony Naukowcu,
    Asus M4A77T nie ma kontrolera sata 3, koniecznie kup plyte z takim kontrolerem, unikniesz w ten sposob koniecznosci jego zakupu, jesli bedziesz chcial dokupic dysk ssd

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez murwazy Zobacz posta
    jak ssd to i kontroler sata3
    Nie ma takiej potrzeby, sata2 w zupełności wystarczy. W praktyce sata3 daje niewielką przewagę.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów