Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31
    Cień
    Gość

Domyślnie

Powiem tak: na kocertach zdjecia robie dosc czesto. W proximie juz fotografowalem. Wszystko zalezy od kapeli...jesli kapeli nie przeszkadza, ze robi im sie zdjecia wtedy bez problemu mozesz wniesc Body z 1500 mm na plecach. zazwyczaj dogadywalem sie z organizaca czy byla by mozliwosc fotografowania za ewentualne fotki dla nich. A jesli juz organizacja sie nie zgadza to walilem bezposrednio do kapeli I 2 razy tez sie udalo

Domyślnie

Właśnie wróciłem z Proximy. Wziąłem hybrydę, ale to było faktycznie bez sensu, bo zrobiłem kilkanaście zdjęć, ale generalnie większość jest do kitu ze względu na reflektory z tyłu, a nie z przodu. lepiej w spokoju posłuchać muzyki. Wnieść mogłem kilka Nikonów z pełnym zestawem obiektywów i pstrykać do woli. Niektórzy tak zrobili, ale jak zobaczyłem efekty, to też były mizerne z tych samych powodów. No w każdym razie jakaś pamiątka zostanie.
    D300s D80 N18-200VRII N18-70 N50f1,8 MB-D80 MB-D10 SB-900 SB-600 YH324+YH410

Domyślnie

mnie dziwi dlaczego wlasciciele tego (raczej) dobrze prosperujacego klubu nie maja ochoty zainwestowac w Normalne oswietlenie...

Domyślnie

Przepraszam że reanimuję wątek od dłuższego czasu wyczerpany (szukajka umożliwiła mi dotarcie tylko do niego) ale mam pytanie odnośnie kwestii tutaj omawianej. Dziś w mej miejscowości odbędzie się koncert Lady Pank i Ptaky, dzwoniłem do organizatora i dowiedziałem się że wokalista i gitarzysta z LP zastrzegli sobie, że jak ktoś będzie robił zdjęcia to schodzą ze sceny. Chciałem się więc zapytać bardziej w tej materii doświadczonych - czy w przypadku tego zespołu ktoś się już z tym spotykał, czy zwyczajnie oznacza to, że zostałem olany i koleś z agencji mnie zbył standardową wymówką? Bo chyba mnie szlag trafi jeśli zobaczę fotografów latających z lustrami pod sceną. Do widoku małpek i komórek już przywykłem - rozwala mnie zawsze stosowanie wbudowanego flesza w odległości ok. 10 metrów od sceny...
    D300s ; F100 ; T 17-50/2.8 ; N 28-70/3.5-4.5 ; N AF 50/1.8D ; N AF 85/1.8D ; N AF-S 70-300/4.5-5.6 VR ; SB-800
    www.piotrnosek.pl <-- zapraszam!

Domyślnie

Nie spotkałem się z czymś takim, ale biorąc pod uwagę przeszłość koncertową i nie tylko koncertową panów Bo i Pa, to wszystko jest możliwe. To też trochę zależy w jakim stanie upojenia będzie Panas, zwykle upojenie jest duże.
    Na każdym koncercie jest kilku gości z lustrami, więc niech cię szlag nie trafi. Problem raczej polega na lampach błyskowych, których właściwie nie należy używać w przypadku koncertów, żeby nie tracić klimatu zdjęcia. Lepiej zabrać jasny obiektyw niż sabinkę i wtedy koncert odbędzie się do końca i zdjęcia będą lepsze.
    D300s D80 N18-200VRII N18-70 N50f1,8 MB-D80 MB-D10 SB-900 SB-600 YH324+YH410

Domyślnie

to koncert z wstepem za free? Niby jaka jest podstawa do tego zebys nie mogl robic zdjec, niech szanowny organizator raczy to wytlumaczyc... Radze wziac puszke, 50tke i Taira do torby, a idac za radami tomysa nie uzywaj lampy.
    Swoja droga, wyobrazacie sobie zeby 'artysci' na koncercie organizowanym przez miasto i przez nie oplacanym, schodzili ze sceny przez flesze z malpek? Paranoja Organizatorzy maja coraz lepsza wyobraznie

Domyślnie

Rzecz w tym, że koncert płatny, organizuje agencja z Kielc... No tak, obiektywy można poupychać po kieszeniach... ale aparat? Ale co tam, raz kozie śmierć. Wychodzę za pół godzinki, 50 do jednej kieszeni, tair do drugiej, a D80 włożę do plecaka i przykryję mineralną. Nie jestem ich tak gigantycznym fanem, żeby rozpaczać jak mnie wyrzucą gdy mnie ktoś przydybie.
    D300s ; F100 ; T 17-50/2.8 ; N 28-70/3.5-4.5 ; N AF 50/1.8D ; N AF 85/1.8D ; N AF-S 70-300/4.5-5.6 VR ; SB-800

Domyślnie

...tylko pamiętaj, że możesz od Panasewicza zarobić butelką w dynię...
    On się ostatnio w tym specjalizuje.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fenek Zobacz posta
    Przepraszam że reanimuję wątek od dłuższego czasu wyczerpany (szukajka umożliwiła mi dotarcie tylko do niego) ale mam pytanie odnośnie kwestii tutaj omawianej. Dziś w mej miejscowości odbędzie się koncert Lady Pank i Ptaky, dzwoniłem do organizatora i dowiedziałem się że wokalista i gitarzysta z LP zastrzegli sobie, że jak ktoś będzie robił zdjęcia to schodzą ze sceny. Chciałem się więc zapytać bardziej w tej materii doświadczonych - czy w przypadku tego zespołu ktoś się już z tym spotykał, czy zwyczajnie oznacza to, że zostałem olany i koleś z agencji mnie zbył standardową wymówką? Bo chyba mnie szlag trafi jeśli zobaczę fotografów latających z lustrami pod sceną. Do widoku małpek i komórek już przywykłem - rozwala mnie zawsze stosowanie wbudowanego flesza w odległości ok. 10 metrów od sceny...
    LP Robiłem 2 razy. Raz dla zespołu, raz dla organizatorów. Rzeczywiście, mają takie wymagania i potrafią zejść ze sceny. Ja fociłem całe koncerty, ale po wcześniejszych rozmowach z zespołem.

Domyślnie

Szlag... ochrona okazała się nadzwyczaj nadgorliwa i znaleźli cały misternie poukrywany sprzęt... Ale trzeba przyznać że jednak potraktowano w miarę poważnie ten zakaz gdyż tylko na samym początku przy supporcie Ptak(y)ów i przy pierwszych dwóch piosenkach LP latał przed sceną pan z piękną, białą eLką i naparzał lampą gdzie się dało, a potem sobie poszedł. Cóż, pewnie umówiony z agencją czy cuś... W sumie nie ma tego złego itd.: można się było wyskakać bez martwienia się o sprzęt. A we wrześniu będziemy mieć Kombii na pocieszenie, może tym razem się uda.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów