Szukaj
jakosciowo fajnie to wyglada, sam dol bym przyciol, tak zeby LD odciac, pozatym nie lubie strasznie efektu jaki robi polar na szerokim kacie z niebem, ale to tylko moj odbior
Dość mocno horyzont leci w lewo. Obróbkowo dużo lepiej od ostatnich, mz.
Z9 + D500 + D300s + S 10-20 + N 17-55 2.8 + N 50/1.8 + N 70-200 VR II + N 400 2.8 TC S
wiesz, przez dlugi czas uzywalam hoyi circ polara - ale zaczal mnie wkurzac - ciemniejsze plamy na niebie etc
przerzucilam sie na system lee - polar 100 x 100 i ndeki 100 x 150
polar sam w sobie nie wywoluje tak dramatycznych plamistych obszarow jak przy hoyi ale w polaczeniu z ndkami troche spieprza sprawe, chyba albo jedno albo drugie na to wychodzi
A masz może jakieś podobne ujęcie na którym ten kamień nie leży tak centralnie? Tu to wygląda, jakby go jakiś Zeus cisnął gdzieś z niebiosów i się na niego napatoczyłaś. Według mnie cierpi na tym kompozycja - czyni zdjęcie takim pstrykiem bardziej, niż przemyślanym pejzażem. Ale obróbka już lepsza tutaj.
Bardzo ładnie wyszla podłoga - to na plus.
Krzywo, koszmarne niebo i ten słup bym wywalił - to na minus.
A po co Ci ten polar? Daj sobie z nim spokój. Obróbkowo coraz lepiej Ci wychodzi, tylko własnie ten błekit masz nienaturalny. Na drugim zdjęciu niebo o niebo lepsze.
No i prostować trzeba, bo leci strasznie w lewo.
A new shit has come to light...
nie kumam czemu niebo sie nie widzi - nawet nie naciagalam kolorow, taki efekt po filtrach chyba. to moj etap eksperymentalny, jestem pewna ze bedzie lepiej
No i mi niebo nie lezy....choc ja jeszcze lajkonik jestemWyglada jakby mu sie w obrobce za silnie dostalo.
Skontaktuj się z nami