Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sea21 Zobacz posta
    To radzę zmienić egzemplarz. 85tka to świetne szkło. IMO ten koszmarek na ruinach powstał w trakcie obróbki. Chyba domyślam się z jakiego presetu korzystałeś

Przemku, egzemplarz mam dobry, poprostu dla mnie jest przereklamowane i tyle, ale wcale nie uważam, że jest złe, poprostu spodziewałem się po nim znacznie więcej, co do presetu to pewnie dobrze się domyślasz, choć tajemniczo napiszę, że było kilka miksowanych.

No chyba mnie przekonaliście sprzedaje sprzęt i robię prawo jazdy na walec
    W fotografii kariery nie zrobię.
    prawie wszystko o microstockach
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

A ja Sławku po zdjęciach na forum też myślałem ze mam doczynienia z amatorem ale materiał na blogu, szczególnie kolor, daję radę. Myślę że efekt finalny bedzię o wiele ciekawszy po ostrzejszej selekcji i wybraniu 1/4 do publikacji.
    I dalej uważam że błysk niepotrzebny, nic nie wnosi, tylko cienie.Jak nie ma światełka tam gdzie chce ,a a nie radzę sobie z błyskiem to idę dalej.Nic na siłę.
    Pozdrawiam.

Domyślnie

ta obwódka wokół ruin to od presetu napewno, a zdjęcia nie są takie tragiczne nie przesadzajcie, kierowcą walca możesz zostać hobbistycznie
    sporo gratów

Domyślnie

troche nudno, obrobka nie w moim guscie, no nie wiem, a co do f 1.4 to nie zgodze sie ze a zly bokeh, tutaj cos bylo grzebane, 85mm f1,4 zapiete do fxa rysuje tak:

http://www.grzegorzandrusiewicz.pl/b...DSC_7753_1.jpg
    ..Nikon...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pershing Zobacz posta
    ... co do presetu to pewnie dobrze się domyślasz, choć tajemniczo napiszę, że było kilka miksowanych.
    Hmm... Przed chwila pisales ze tylko przekonwetowales do B&W a tu prosze, presety i to mix z kilku
    Co do fotek t mnie osobiscie nie leza, choc na blogu moze jakies bym wybral.

Domyślnie

Wybacz ale ja dla mnie jest sztywno i to do do bólu!
    OMG, I have finally discovered what's wrong with my brain: On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez downunder Zobacz posta
    Wybacz ale ja dla mnie jest sztywno i to do do bólu!
    Bo ja taki sztywniak jestem na codzień i pewnie młodym na sesji się to udziela no i potem wychodzi takie cuś.
    A tak serio dziękuję wszystkim za wypowiedzi. Oczywiście kierowcą walca zostać nie zamierzam, analizując wypowiedzi w moich wątkach na przestrzeni ostatnich dwóch lat mogę się tylko cieszyć, bo te pierwsze głównie skierowane były na stronę techniczną, obecnie prawie nikt w tej kwestii się nie wypowiada więc rozumiem, że warsztat podciągnąłem. Idąc dalej wnioskuję, że na obecnym poziomie moją największą bolączką jest nieumiejętność patrzenia czyt. pokazania emocji, podczas repo, oraz słaba interakcja z młodymi na plenerze.
    Mam tego świadomość i pracuję nad tym, mam nadzieję, że w przyszłym sezonie będzie lepiej, wszak to mój drugi wogóle, a pierwszy w zawodowej karierze sezon.
    prawie wszystko o microstockach
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Ja taki klimat akurat lubię. 1 i 3 Nawet mi się podobają. Nie podoba mi się za to sztywność pary na pozostałych zdjęciach. Na ostatnim kobieta wygląda jakby nie patrzyła na dziewczynkę, a gdzieś w głąb poza nią. Na 6 oboje patrzą "gdzieś tam" ale nie wiadomo na co.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów