Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Domyślnie Kilka plenerowych w BW

Jakoś ostatnio co wrzucę to na nie, więc pomęczę Was jeszcze trochę moimi nowymi gniotami
    Tym razem same B&W. Jeszcze kilka słów krytyki i chyba zmienię zawód więc śmiało nie krępujcie się, bijcie ile wlezie, może ja się poprostu marnuję w fotografii, a tyle jest pięknych zawodów np. kierowca walca.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.
    prawie wszystko o microstockach
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Niepotrzebnie błyskane i dodatkowo błędnie.Uparłeś się na F1,4 innych przesłon szkło nie ma - ostatnia fota mydlana.
    Jedynie 5 i 6 do mnie trafia młoda najkorzystniej tam wyszła. Ogólnie trochę ponuro, wkrada się tania nostalgia.
    Brakuje mi jakiejś minimalnej interakcji miedzy nimi. BW bym zmienił na bardziej stonowane, bo bije przepałami i jaskrawością.
    ps. co to za koszmarek wyszedł z ruin na przedostatnim??
    Pozdrawiam.

Domyślnie

Po Twoich uwagach Konradzie sądziłem, że mam doczynienia z amatorem i do tego krytykiem teoretykiem, ale wszedłem na stronę i znalazłem tam wiele zacnych kadrów, dlatego tym bardziej nie rozumiem Twoich uwag, bo o ile do lekkich przepałów można się zgodzić to nie bardzo rozumiem co znaczy nie potrzebne i do tego błędnie błyskane. Wejdź proszę o 18.00 do starego lasu i zrób zdjęcia bez lampy, błędnie - cóż światło z kontry było zamierzone, chciałem takiego efektu i go osiągnałem. Tania nostalgia hmm, klient nasz pan, miało być spokojnie i romantycznie bez szaleństwa i udziwnień i myślę że ten klimat uchwyciłem.
    Koszmarek z ruin: tak rysuje sławetna 85-ka f1.4. Zapewniam Cię, że przy tym zdjęciu poza kompresją do BW nic nie ruszałem. Też sądziłęm, że bokeh w tym szkle jest ciekawszy dlatego nauczony doświadczeniem następne strzały tego typu będą z 70-200 f2.8. W tym szkiełku mi się wszystko podoba.
    Jeśli kogoś interesuje większy materiał z tego pleneru to zapraszam na stronę http://slawomirkruz.pl/plener-agnies...ebastiana.html

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pershing Zobacz posta
    Zapewniam Cię, że przy tym zdjęciu poza kompresją do BW nic nie ruszałem.
    I tu jest chyba "pies pogrzebany". Chcialbym zobaczyc to zdjecie w oryginale.

PS. Ostatnie zdjecie nie jest mydlane, ostrosc jest na dziecko a para nie zmiescila sie w GO.
    Ostatnio edytowane przez Photoartbox ; 04-09-2011 o 15:32

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Sorka, podwojny post. Do usuniecia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Photoartbox Zobacz posta
    I tu jest chyba "pies pogrzebany". Chcialbym zobaczyc to zdjecie w oryginale.

PS. Ostatnie zdjecie nie jest mydlane, ostrosc jest na dziecko a para nie zmiescila sie w GO.
    Z ostatnią fotką dokładnie tak, ostrość jest tam gdzie miała być czyli na dziecku. Przyznam, że obejrzałem pod lupą rawa z tych ruin i rzeczywiście kompresja bw trochę pojechała po krawędziach zamczyska a po zmniejszeniu na potrzeby www wygląda jeszcze gorzej. Jednak nic nie zmiena faktu, że to szkło jest mocno przereklamowane.

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

to szkło jest mocno przereklamowane.
    Chetnie przygarne

Domyślnie

[...]
    Koszmarek z ruin: tak rysuje sławetna 85-ka f1.4. Zapewniam Cię, że przy tym zdjęciu poza kompresją do BW nic nie ruszałem. Też sądziłęm, że bokeh w tym szkle jest ciekawszy dlatego nauczony doświadczeniem następne strzały tego typu będą z 70-200 f2.8. W tym szkiełku mi się wszystko podoba.
    Jeśli kogoś interesuje większy materiał z tego pleneru to zapraszam na stronę http://slawomirkruz.pl/plener-agnies...ebastiana.html
    dobry i ładny bokeh foty nie czyni
    tu jest nudno i bez emocji
    Młoda na większości fot wygląda tak samo (nie wiem nie znam jej, może tak ma). Po co pokazywać kilka fot z taką samą miną?
    Nie jest najlepiej.
    Z6, Z6II, 35 ART, 50Z 1.8, 85 1.4G

Domyślnie

Koszmarek z ruin: tak rysuje sławetna 85-ka f1.4.
    To radzę zmienić egzemplarz. 85tka to świetne szkło. IMO ten koszmarek na ruinach powstał w trakcie obróbki. Chyba domyślam się z jakiego presetu korzystałeś
    How do I do that? I f***ing try. - Gary Vaynerchuk
    !BLOG

Rozmowny
    Miasto
    augustów/żory/stafford

Domyślnie

w sprawy techniczno-obróbkowe się nie wczuwam, ale brak mi przede wszystkim jakiejś iskry, miłości, emocji na tych zdjęciach.
    ...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów