Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Domyślnie Droga Atlantycka...

... .

Ostre zakręty Drogi Atlantyckiej i dziewicza przyroda sprawiły, że znalazła się ona na pierwszym miejscu listy najlepszych dróg wg pisma The Guardian.
    W roku 2005 uznana za „norweską budowlę stulecia", droga ta ma długość 8,72 kilometra i łączy małe wyspiarskie osady.
    Droga Atlantycka biegnie zygzakami przez niskie mosty, które wznoszą się nad morzem, łącząc wysepki pomiędzy Molde a Kristiansund w krainie fiordów na zachodzie Norwegii.
    Źródło: www.visitnorway.com

Po tych wspaniałych drogach i mostach przyszło nam podróżować i delektować się spektakularnymi widokami, jakie serwowała nam norweska kraina.
    Do tego światło pięknie przyozdobiło tę niezapomnianą wycieczkę .
    Zapraszam do obejrzenia kilku kadrów z Drogi Atlantyckiej .

1 - pierwszy mostek i światełko już całkiem sympatyczne (21:48 ).

2 - ten sam egzemplarz widziany z drugiej strony (21:57)

3 - esy floresy, a światło coraz cieplejsze się robiło (22:36)

4 - niektórzy kończą swoje spacery, a resztki światła efektownie kolorują świat (23:05)

5 - i ostanie pociągnięcia "świetlnym" pędzlem (23:07)

Dzień się niby kończy, ale tylko po to, aby za ok. 3-4 godziny pokazać następne odsłony i uroki wspaniałego kraju wikingów. Ale o tym... .

*** Dziękuję ***

Domyślnie

znakomity set.....ostatnie rzadzi!

Domyślnie

...alez pieknie Ci zaswiecilo, 4 i 5 wymiataja.

Domyślnie

Zapowiada się smakowicie.
    Jaka ogniskowa została użyta na czwórce? Bo ciągnie mnie by zobaczyć jeszcze trochę lewej strony w tym kadrze. I mniej nieba. Na piątce minimalnie dosłownie czernie za głębokie, jak na moje oko. Ale ładnie to wyszło. Gdyby kompozycja czwórki trochę inaczej zagrała, to byłby dla mnie faworyt. A tak musi paść na piątkę. Co zrobić.

Domyślnie

Nic tylko zazdrościć wyprawy i takich widoków Pawle dobrze zrealizowałeś pomysł na pokazanie Drogi Atlantyckiej
    Nikon D90 + NIKKOR 18-105 mm + NIKKOR 85 mm 1.8 D

Domyślnie

Pozazdrościć. 4 świetna - całość piękna.
    Czekamy na ciąg dalszy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    ...
    Jaka ogniskowa została użyta na czwórce? Bo ciągnie mnie by zobaczyć jeszcze trochę lewej strony w tym kadrze. I mniej nieba. Na piątce minimalnie dosłownie czernie za głębokie, jak na moje oko. Ale ładnie to wyszło. Gdyby kompozycja czwórki trochę inaczej zagrała, to byłby dla mnie faworyt. A tak musi paść na piątkę. Co zrobić.
    Na czwórce 62 mm wybiło . Lewa strona pokazana na jedynce została. Muszę popatrzyć, bo pewnikiem i z większa ilością lewej strony się znajdzie .
    Fakt, że zdjęcia robione w iście ekspresowym tempie były. Ale tak to jest, jak walka o światło się toczy .
    Co do piątki, to może czernie i głębokie są i można śmiało je trochę powyciągać .
    Secik raczej turystyczny jest, ale z uwagi na ciekawe miejsce i piękne światło wart w moim mniemaniu zaprezentowania .

Domyślnie

Jak najbardziej. Tak reportersko wyszło nawet.

Domyślnie

nie no ostatnia wymiata! całość bdb. P.S. robione z polarem?
    D700+50mm f1.8G+Di866

Domyślnie

super zrobione z bardzo dobrym światłem i w dobrej tonacjii, tak takie mosty są w całej Norwegii

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów