Szukaj
Jest na czym oko zawiesić, ciekaw jestem tylko jakie to było wielkie
Moja galeria: www.darko.cal.pl, zapraszam na FB
Moje klimatyPod względem kolorystyki, obróbki i kadru jest tak, jak być powinno.
Lodowiec mistrzostwo świata.Pięknie!
Czy jeśli nie mam papierocha między dwoma palcami lub w gębie to wyglądam niepoważnie ?
Ciekawe zdjęcie ale zdecydowanie brak mi tu pokazania skali w jakikolwiek sposób. Choćby jednego człowieka - ochotnika oczywiście - wysłać gdzieś tam... Nawet nie wiem czy byłby widoczny. No ale jakby nawet nie był, to można by potem pokazać taką strzałeczką: tu stoi Wacław! Światełko dobrze zagrało, chociaż nie wiem, czy nie pokusiłbym się o delikatne wzmocnienie świateł na ziemi. Natomiast to co mnie w lodzie (i śniegu) jednocześnie dziwi i przeszkadza, to, że ma różne kolory na zdjęciach. Które albo człowiek sam kompensuje umysłem do bieli, albo nie zauważa, albo na zdjęciach dopiero uważa za dziwne. Tu jest nie inaczej i ten kolor cieni na lodowcu zdaje się być nierzeczywisty. Dodatkowo już stwierdziłem jakiś czas temu że Adobe przekręca oddanie właśnie tego koloru (w porównaniu do DxO na przykład) i mam na to uczulenie.Chociaż jak się zastanowić, to rzeczywiście lód ma różny kolor i widać to na wielu filmach - szczególnie tych, które pokazują jaskinie lodowe, czy grube pionowe warstwy lodu. Ale i tak nasycenie tej barwy wydaje mi się zbyt mocne.
Dwójka też ładna. Interesujące chmury.
no cóz odnośnie skali masz niewątpliwie rację, byliśmy tam wieczorem, powrót przez jezioro kursującym stateczkiem ostatnim rejsem, być może dlatego nikt już nie znajdował się na lodowcu, dla oddania skali choć w przyblizeniu druga fota.
Natomiast odnośnie koloru lodowca polemizowanie niczego tutaj nie zmieni, w sieci można znależć setki zdjęć z pozoru tak nierzeczywistymi kolorami lodu a jednak prawdziwymi , i to niech posłuży za moją odpowiedz![]()
Bardzo ładna 1, ale 2 też pokazująca wielkość tego lodowca.
Pozdro. Wojtek
o skali to racja.......ale jedyneczka....Janusz najlepsze zdjecie z Norwegii jakie jak narazie pokazales, wczesniejsze byly dobre bo lofoty mi urywaja glowe, ale to jest super.....dwojka jest tez dobra, ale jedyneczka rzadzi!
Nikon http://greg77.com/
Skontaktuj się z nami