Dziś zamieszczam moje pierwsze zdjęcie portretowe na forum.
Nikon D50, zapis bezpośrednio w jpg, w zasadzie bez obróbki.
Wszelkie uwagi przyjmę z pokorą.
Szukaj
Dziś zamieszczam moje pierwsze zdjęcie portretowe na forum.
Nikon D50, zapis bezpośrednio w jpg, w zasadzie bez obróbki.
Wszelkie uwagi przyjmę z pokorą.
Nawet przyjemnie wykadrowane, przy zachodzącym słońcu ale trochę jak dla mnie za cukierkowo. Mogłeś delikatnie obrobić i usunąć ze zdjęcia: z lewego górnego rogu "część dachu - gałęzie" a z prawego górnego rogu "plamkę nieba" (trochę rozprasza wzrok).
Ale tak, to nawet miło.
Delikatna obróbka skóry dałaby lepszy efekt.
D750, N50/1.8G, N35/2.0D, N70-200 VRII, SB-900 /.................... Sony A7II, S28/2.0, Zeiss 55/1.8, Helios 44 ....................... / EIZO CS240.
http://www.warszawa-fotograf.pl/
To akurat był wschód
Co do pozostałych uwag, to... kurczę, rzeczywiście masz rację. Chyba byłem tak zaaferowany, że zamieszczam to pierwsze zdjęcie, że w ogóle nie spojrzałem na nie krytycznym okiem...
Co do retuszu skóry to zgadzam się, ale co do zasady jestem przeciwnikiem "polepszania" urody. Człowiek się napatrzy na te zdjęcia z gazet, a potem szuka i szuka w realu, i nie może znaleźć![]()
Też wychodzę z tego założenia, szczególnie w dziale 'portret', bo w 'glamour' to już co innego. Za to masz plus.
Drzewo z lewej i niebo z prawej. Poza tym przyjemnie.
Ewentualnie kadrowałbym głowę pod innym kątem. Drugie oko, a właściwie jego okolice nie wyglądają zbyt fajnie. No, ale to szczegół.
Na pewno masz jakieś z otwartymi oczami, zapodaj, bo to jest jakieś "niedokończone"...![]()
Skontaktuj się z nami