Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Domyślnie Zepsute gniazdo karty w D50

Witam Szanownych Forumowiczów!

Ostatnio przy próbie zmiany karty zauważyłem, że mechanizm sprężynujący w gnieździe przestał działać. Karta, co prawda daje się włożyć i wyjąć oraz działa, ale niewątpliwie coś tam się popsuło. Czy któryś z użytkowników doznał tego rodzaju usterki? Czy naprawa czegoś takiego jest rzeczą kosztowną? Co gorsza kilka dni temu minął mi termin gwarancji - stąd te pytania

Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi

Domyślnie

w telefonach jest wymiana tego banaln najgorzej rozebrac i tutaj podejrzewam, ze bedzie tak samo... najgorzej bedzie rozebrac puszke a wymiana to na 90% sprezynka co ma odbijac... wiec chyba groszowe sprawy...
    Fuji S5 pro, NIKON F601, NIKON EM... I KILKA ZABYTKOW...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bacanski Zobacz posta
    ... wiec chyba groszowe sprawy...
    ale nie w serwisie

Domyślnie

no tak...

Domyślnie

Jakbym ja miał taki problem, to bym to spróbował naprawić samodzielnie. Ale proszę się mną nie sugerować, ja już tak mam. Aha, i nie biorę odpowiedzialności jeśli spróbujesz sam rozebrać aparat i go jeszcze bardziej uszkodzisz
    Kazimierz Król
    Oznaczenia obiektywów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zink Zobacz posta
    Jakbym ja miał taki problem, to bym to spróbował naprawić samodzielnie. Ale proszę się mną nie sugerować, ja już tak mam. Aha, i nie biorę odpowiedzialności jeśli spróbujesz sam rozebrać aparat i go jeszcze bardziej uszkodzisz
    hehe to zupełnie jak ja.... ale już wiem że trza sie powstrzymywać od takich czynności (-: bo drogo kosztuje takie grzebanie

Oszczędny w słowach Awatar dziki_lysy
    Miasto
    Poznań / Gorzów

Domyślnie

Jesli to faktycznie tylko sprężynka to koszt naprawy w serwisie nie-nikona to groszowe sprawy.
    Chyba, że to jakaś super skomplikowana spręzynka, którą ma tylko serwis Nikon Polska i kosztuje tyle co sprężyna do przedniego zawieszenia nissana almery rocznik 98

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziki_lysy Zobacz posta
    Jesli to faktycznie tylko sprężynka to koszt naprawy w serwisie nie-nikona to groszowe sprawy.
    Chyba, że to jakaś super skomplikowana spręzynka, którą ma tylko serwis Nikon Polska i kosztuje tyle co sprężyna do przedniego zawieszenia nissana almery rocznik 98
    normalnie sprężynek, szpilek, popychaczy itp. itd w tego typu złączach się nie naprawia (no chyba, że ktoś lubi się bawić ). Wymienia się całe gniazdo. Teraz tylko pytanie: czy jest to standardowe jak np. w czytniku kart i można je zaadaptować, czy Nikon zrobił coś specjalnego? Do dostania tylko w serwisie

Oszczędny w słowach Awatar dziki_lysy
    Miasto
    Poznań / Gorzów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miron19j Zobacz posta
    normalnie sprężynek, szpilek, popychaczy itp. itd w tego typu złączach się nie naprawia (no chyba, że ktoś lubi się bawić ). Wymienia się całe gniazdo. Teraz tylko pytanie: czy jest to standardowe jak np. w czytniku kart i można je zaadaptować, czy Nikon zrobił coś specjalnego? Do dostania tylko w serwisie
    Jeśli jest tak jak mówisz, i faktycznie nie da sie wymienić tylko sprężynki, to chyba nie warto bawic sie w adoptowanie adoptowanie gniazda z jakiegokolwiek czytnika... Zresztą wydaje mi się za sprężyna da sie zaadotopowac dużo łatwiej... Ale może mi sie tylko wydawac

Domyślnie

chodzi tu o to, ze nie ma naciagu, ktory pozwoli na wybycie karty z lacza... jak naprawialem siemensa SX1 mial wbudowany slot kart sd/mmc i jak padl (takie same objawy) rozebralem wstawilem nowa sprezynke chyba od zapalniczki i dzialal ok nie wiem jak teraz jest i jak ma to nikon rozwiazane...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów