Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: z Kasią

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie z Kasią

jedno z testu sprzętu

proszę o rady i wskazówki itp

Domyślnie

Wg mnie przesadzone z ostrością, za mocno "wygładzona” twarz wygląda jak wklejona.
    Zbędny

Domyślnie

Mnie się też takie potworki zdarzyło robić, ale szybko doszedłem do wniosku, że twarz pozbawiona wszelkich zmarszczek, cieni i innych elementów świadczących o jej prawdziwości wygląda niezwykle sztucznie - jak balon z wklejonymi oczami, a co za tym idzie nosem i ustami

Zdjęcie byłoby wg mnie jak najbardziej ok, jeśli twarz byłaby choć trochę zbliżona do ludzkiej.
    clusca
    Fufu X

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

a no testowałem i właśnie też o takie opinie mi chodziło że przesadzone czyli mówicie że trochę zamrszczek pozostawiać ??

Domyślnie

Powiedz mi kto robił tej pani makijarz? Rozumiem, że ma "małe" oczy i nalezy je optycznie powiększyć w kącikach, ale jest to zrobione nieudolnie (psuje to walory modelki) i pomijam fakt nierówno wyrególowanych brwi. Przepraszam że sie tak czepiam ale są to niesamowicie istotne sprawy żeby grała względnie symetria twarzy. Jesli chodzi o obróbkę i retusz to jak koledzy wyżej.
    D750/D700 / D80 + Nikkor N 24-70 + Nikkor 50mm + Samyang 14mm + SB600

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

makijaż fakt jest do bani i do tego jest trochę wyrównany bo w ogóle była masakra, a to że brwi to nie mogę się czepiać bo dziewczyna wzięta była z zaskoczenia więc miała 5 min na przygotowanie się - makijaż robiła podobno "kosmetyczka"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ludu Zobacz posta
    makijaż fakt jest do bani i do tego jest trochę wyrównany bo w ogóle była masakra, a to że brwi to nie mogę się czepiać bo dziewczyna wzięta była z zaskoczenia więc miała 5 min na przygotowanie się - makijaż robiła podobno "kosmetyczka"
    Zmienić kosmetyczkę
    D750/D700 / D80 + Nikkor N 24-70 + Nikkor 50mm + Samyang 14mm + SB600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zamkowski Zobacz posta
    Powiedz mi kto robił tej pani makijarz? Rozumiem, że ma "małe" oczy i nalezy je optycznie powiększyć w kącikach, ale jest to zrobione nieudolnie (psuje to walory modelki) i pomijam fakt nierówno wyrególowanych brwi. Przepraszam że sie tak czepiam ale są to niesamowicie istotne sprawy żeby grała względnie symetria twarzy. Jesli chodzi o obróbkę i retusz to jak koledzy wyżej.
    Polecam słowniki wbudowane w przeglądarki. Przynajmniej Opera i Firefox takie posiadają. Przepraszam, że się tak czepiam, ale są to niesamowicie istotne sprawy.

Co do zdjęcia, to obróbka fatalna. Ciężko cokolwiek powiedzieć o tym, jak się sprzęt sprawdził nawet. Zamaskowałeś jakikolwiek jego wpływ. To co tu widzimy, to obrazek z pogranicza grafiki. Przeostrzony, rozpłaszczony, bez życia.

Domyślnie

To D700 też można zrobić takiego gniota??To a'propos opinii,którą przeczytałam niedawno na jednym z forów,że D700 i tu cytuję:"swoją plastyką wciska w glebę" D300.Myślałam,że sam robi zdjęcia
    Poza tym,prawdopodobnie za sprawą obróbki można odnieść wrażenie,że pani ma zdeformowaną twarz.
    I am a Nikon girl

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów