Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Dylemat

Nowicjusz_18
    Gość

Post Dylemat

Witam.
    Postanowiłem napisać na forum ponieważ chciałbym poradzić się doświadczonych posiadaczy lustrzanek Nikon. Sam od jakiegoś czasu użytkuję Nikona D300s. Chciałbym spytać co będzie mi potrzebne do portretów. To znaczy jakie szkło (szkła) ponieważ nie mam w swoim zestawie żadnego szkła do portretu. Myślałem nad kilkoma ale nie mam pojęcia czy dobrze kombinuje.
    Pozdrawiam Serdecznie.

Domyślnie

Po pierwsze nie tutaj ten wątek.
    "ponieważ nie mam w swoim zestawie żadnego szkła do portretu"-Jak wiesze że nie masz to wiesz jakich ci brakuje
    "kilkoma ale nie mam pojęcia czy dobrze kombinuje. "-Jak nie powiesz jakie to nikt z nas Cię z ewentualnego błędu nie wyprowadzi
    Jak dla mnie masz szkło do portretu 70-200 f/2.8 ale to tylko moja wypowiedz

Domyślnie

ja również uważam, że jak zaczynasz z portretem to Tobie starczy wymienione wcześniej szkło

Domyślnie

przyznam, że rozłożyłeś mnie
    w całym zakresie od 70mm po 200mm możesz śmiało bawić się w poteret, tylko:
    1 czy AF tej sigmy trafia w punkt na 2,8 w całym zakresie?
    2 jak dobre masz 2,8? a jak nie to domknij do f4 i jazda
    sama puszka jest super
    xpro2/ 23/ 56/ 10-24/ godox

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nowicjusz_18 Zobacz posta
    Chciałbym spytać co będzie mi potrzebne do portretów. To znaczy jakie szkło (szkła) ponieważ nie mam w swoim zestawie żadnego szkła do portretu.
    cenowo przystępne 85/1.8, a jak kasy więcej to wersja 1.4 Bardzo prosty wybór.
    Takie pytania zadawaj w optyce
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Numero uno to 85/1.8
    Numero dose, Sigma 70-200 którą już masz

Dylematu ja nie widzę

Case closed

Domyślnie

Mając taki aparat i taki sprzęt myśle że powinieneś mieć pojęcie o fotografii, a co za tym idzie powinieneś wiedzieć czego CI trzeba i co potrzebujesz. Chyba że ten sprzęt jest ponad Twoją wiedze o fotografii.
    D700 / D90 / F90 / 15-30 3.5-4.5 / AF-S 35 1.8G / AF-S 50 1.4G / AF 85 1.8D / AF 80-200 2.8D ED

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nowicjusz_18 Zobacz posta
    ponieważ nie mam w swoim zestawie żadnego szkła do portretu.
    W swojej stopce masz dwa szkła do portretu. Na upartego nawet trzy.
    Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
    Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70

Oszczędny w słowach Awatar bboy4
    Miasto
    Aleksandrów Kujawski

Domyślnie

Troszkę dziwnie sformułowany wątek , dla mnie analogicznie do pytania:

"Mam Impreze STi ProDrive , ale nie wiem jak ją odpalić"
    Nikon D3100 + Nikkor 18-105 VR + Nikkor 35 1.8G + Nikkor 55-300 VR + Samyang 8mm CSII + TC Tamron x1.4 AF....

Domyślnie

Raczej: "Mam McLarena F1, a teraz bym chciał kupić coś, czym można szybko jeździć"
    Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
    Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów