Close

Strona 7 z 13 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 121

Domyślnie

Nigdzie nie ma informacji co w tym wizjerze będzie widać. Będą jakiekolwiek parametry czy tylko sam obraz?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mariusz888 Zobacz posta
    a najlepiej FF, ale tego Fuji nie raczyło dać nawet w droższym X100 - które gdyby miało faktycznie matrycę FF i prawdziwe 35/2 to pewnie już by poruszało się ze mną "na każdym kroku"
    No tylko cena by startowała pewnie z pułapu 10k

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    No tylko cena by startowała pewnie z pułapu 10k
    Pewnie i waga byłaby mniej konkurencyjna w stosunku do zwykłej lustrzanki.. x100 z baterią waży 450 gramów, a przy pełnej klatce byłoby to już pewnie z 600 gramów.
    X100 jako przenośny aparacik który praktycznie wszędzie można zabrać sprawdza się bardzo dobrze. Porównując z szybkością lustrzanki oczywiście można być zawiedzionym, jakość zdjęć w porównaniu z pełną klatką D700 jest również o stopień niżej.. no ale tutaj liczy się głównie waga i rozmiar.

Kilka przykładowych fotek (jpg z aparatu, zmniejszone tylko)

z użyciem wbudowanego filtra ND f/2 w słońcu:

ISO 3200:

f/4:

f/8:

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koniecpolska Zobacz posta
    A co takiego godnego ma X10 w stosunku do XZ-1, LX czy EX?
    większą matrycę, ręczny zoom (cichy, szybki i precyzyjny)
    puszki, słoiki i troszkę światła w ciemności

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Troche tu, troche tam...

Domyślnie

Raider-trochę niezręcznie się czuje ale twoje zdjęcia nic nie wnoszą. Totalna [...] i bajzel artystyczny. Niestety
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 04-09-2011 o 13:02 Powód: wulgaryzmy!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bogdi64 Zobacz posta
    większą matrycę
    Kilka procent większa, ale XZ-1 ma jaśniejszy obiektyw, więc jest dokładnie to samo.
    ręczny zoom (cichy, szybki i precyzyjny)
    Czy Ty miałeś okazję używać XZ-1, LX5 czy EX-1? Czy tylko piszesz, że Ci się tak wydaje? Mam LX-5, przy zmianie ogniskowej zero jakiegokolwiek dźwięku, i w trybie foto i w trybie video. W trybie foto można sobie skokowo ustawiać ogniskowe 24,28, 35, 50,70,90 więc aparat sam precyzyjnie zmienia ogniskową do tych wielkości.

PS
    A jak dla kogoś priorytetem jest b. szybka zmiana ogniskowej bo robi reporterkę, to niestety ale musi kupić lustrzankę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alonzo Zobacz posta
    Raider-trochę niezręcznie się czuje ale twoje zdjęcia nic nie wnoszą. Totalna [...] i bajzel artystyczny. Niestety
    Potwierdzam. Pewnie X10 będzie można zrobić podobne pstryki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alonzo Zobacz posta
    Nie wiem Alonzo jakiego artyzmu się spodziewałeś, dla mnie to aparat do wrzucenia do plecaka np. na rower lub imprezę, ważący 450 gramów zamiast 1.5 kg lustrzanki a koniecpolska - X10 raczej nie zrobi się podobnych pstryków, przynajmniej dwóch pierwszych. W pierwszym przypadku mamy użyty wbudowany filtr ND dzięki któremu można zrobić zdjęcie w słońcu i f/2, w drugim całkiem porządnie wyglądające ISO 3200 które raczej nie będzie osiągalne dla dużo mniejszej matrycy X10.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koniecpolska Zobacz posta
    Kilka procent większa, ale XZ-1 ma jaśniejszy obiektyw, więc jest dokładnie to samo.
    Czy Ty miałeś okazję używać XZ-1, LX5 czy EX-1? Czy tylko piszesz, że Ci się tak wydaje? Mam LX-5, przy zmianie ogniskowej zero jakiegokolwiek dźwięku, i w trybie foto i w trybie video. W trybie foto można sobie skokowo ustawiać ogniskowe 24,28, 35, 50,70,90 więc aparat sam precyzyjnie zmienia ogniskową do tych wielkości.

PS
    A jak dla kogoś priorytetem jest b. szybka zmiana ogniskowej bo robi reporterkę, to niestety ale musi kupić lustrzankę.
    przyzwyczaiłem się do R1, tak jakoś od 200 tyś fotek, a fuji może mnie zainteresować tylko wtedy gdy będzie miała migawkę elektroniczną,
    jakoś tego nie rozumiem, jaśniejszy obiektyw i mniejsza matryca ?, co ma jasność obiektywu do szumów ?, a wielkość matrycy raczej w tym pomaga, zwłaszcza, że to ma być matryca typu "exr", zoom elektryczny to oprócz dźwięków, większe zużycie prądu i dodatkowa zbyteczna (awaryjna) mechanika
    ps: lustrzankę mam
    ps" xz-1 podoba mi się, gdyby nie ten elektryczny zoom i choć troszkę większa matryca, gdyby samsung seria nx miała elektroniczną migawkę to był by dla mnie aparat ideał, niestety sony R1 do dziś nie otrzymało następcy, dlatego też napisałem list do fuji i czekam na odpowiedź - dotyczący właśnie migawki
    puszki, słoiki i troszkę światła w ciemności

Domyślnie

jakoś tego nie rozumiem, jaśniejszy obiektyw i mniejsza matryca ?, co ma jasność obiektywu do szumów ?,
    Jakośc obiektywu ma zasadniczy wpływ na dwie rzeczy w takim przypadku:

1. Jaśniejszy obiektyw (duża "dziura") o dobrej jakości, to mozliwość użycia mniejszego ISO a zatem mniejsze szumy (bo mniejsze ISO, zwlaszcza na małej matrycy, to mniejsze szumy).
    2. Jaśniejszy obiektyw (duża "dziura") o dobrej jakości, to również mniejsza GO, co przy małej matrycy jest nie do przecenienia (tytaj akurat nic wspólnego z szumami ).
    D90 + N35/2 + N50/1.8 + N18-200 VR + T12-24; SB-800, SU-800; NX100 + 20-50 + 20/2.8; cokin
    moja galeria: http://fotogalerie.pl/galeria/galeria_piotrw

Strona 7 z 13 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów