Close

Strona 5 z 13 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 121

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    Między FF a APC jest więcej nię 1EV róznicy w GO

Stosunek przekątnych matryc FF vs DX i DX vs 2/3" jest bardzo podobny więc i róznice w GO ostrości powinny byc na taim samym poziomie
    no nie wiem jak ci to wychodzi...

FF/APS-C = 43,3 / 27,1 = ~1,6
    APS-C/ 2/3" = 27,1 / 11 = ~2,6

Między FF a APS-C w GO jest niewiele więcej niż 1EV różnicy, w praktyce zaokrąglenie do 1EV ułatwia przeliczanie. Tej odczuwalnej różnicy może być może być sporo więcej - zwłaszcza z jasnymi stałkami, jednak efekty zdjęciowe jasnym zoomem f2,8 na aps-c są niemal nie do odróżnienia od tych robionych ekwiwalentnym zoomem f4 na FF.
    Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
    D750+Z5+Zfc

Domyślnie

To EXR to kaczan jakis. Mogliby z tego zupelnie zrezygnowac. Wypada blado w porownaniu z poprzednimi matrycami. Wciaz posiadam f40fd i jakos nie widze kompaktu w obecnej ofercie, ktory moglby dac lapszy obrazek.
    Ten jednak aparacik zapowiada sie obiecujaco. Matryca w sumie az tyle nie urosla (poprzednie fuji mialy 1/1.6 ten ma 1/1.5=2/3), czyli 7% na boku, ale zawsze cos.
    LX5 i podobne maja wiec podobny rozmiar piksela, ale na CCD. Zobaczy sie, co zaoferuje CMOS w fuji.
    Ja sie wiec nie podniecam dopoki nie zobacze sampli. Sam aparat jest jednak sliczny.

Domyślnie

Kurde, ale fajna specyfikacja. Wszystko sensownie rozwiązane i pomyślane. Ciekawe jak RAW z tego będzie wyglądał.
    A pierścień ogniskowych na obiektywie jest po prostu cudowny

Nadal boleję nad rozmiarem matrycy... crop ~4 to troszkę słabo niestety. Żeby trochę rozmyć tło i odseparować pierwszy plan będzie ciężkawo.

Domyślnie

Na maksymalnej ogniskowej obiektyw wydaje się dość długi.
    Ciekawe, czy po założeniu filtra na dedykowaną osłonę obiektyw nie będzie uderzał w filtr ?
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    Nadal boleję nad rozmiarem matrycy... crop ~4 to troszkę słabo niestety. Żeby trochę rozmyć tło i odseparować pierwszy plan będzie ciężkawo.
    Chciałbym Tobie przypomnieć o czymś, co być może Ci umknęło... to kompakcik.
    Ale jak to na forach - zapowiada się najlepszy kompakt na rynku, powalający wygląd, funkcjonalność, parametry, z dużą dozą prawdopodobieństwa również obrazek ale już zaczynają się jęki i narzekania, że kawy nie robi...
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Chciałbym Tobie przypomnieć o czymś, co być może Ci umknęło... to kompakcik.
    Ale jak to na forach - zapowiada się najlepszy kompakt na rynku, powalający wygląd, funkcjonalność, parametry, z dużą dozą prawdopodobieństwa również obrazek ale już zaczynają się jęki i narzekania, że kawy nie robi...
    Nie no, już trzeba klaskać bezkrytycznie bo się coś pojawiło

Ale jak to na forach - od razu pojawia się narzekający na narzekających...

Domyślnie

może doczekałem czasu godnego następcy R1 (cichego), jeśli tak będzie to zagości w mojej torbie
    puszki, słoiki i troszkę światła w ciemności

Domyślnie

Trzeba wymagać i żądać.
    Wszystko dobrze, tylko o wymioty przyprawia mnie ten wysuwający się obiektyw.
    Jak z tym żyć?
    Dobrze, że zoom manual, bo całkiem bym się rozpłakał.
    Ciekawe co pokaże Nikon.
    Nie ma jakiś plotek?
    Ostatnio edytowane przez meliszipak ; 01-09-2011 o 11:43
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bogdi64 Zobacz posta
    może doczekałem czasu godnego następcy R1 (cichego), jeśli tak będzie to zagości w mojej torbie
    A co takiego godnego ma X10 w stosunku do XZ-1, LX czy EX?

Strona 5 z 13 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów