Szukaj
Zawsze bądź sobą... no chyba, że możesz być Bat-Manem... wtedy zawsze bądź Bat-Manem.
moje obserwacje...
Chyba zapomnieli o takim "mało istotnym" parametrze jak zakres ogniskowych. Manual 4x optical zoom lens - ale to 4x to liczone od jakiej ogniskowej? Na szkle widać chyba tylko ogniskowe fizyczne, a nie w przeliczeniu na FF.
Manualna zmiana ogniskowej jest zawsze wygodniejsza, a przede wszystkim szybsza niż np. w LX5. Za to zbyt wielu pokręteł na górnej ściance na tej fotce nie widać, więc pod tym względem Leica X1 też z tego raczej nie będzie.
Na zdjęciach widać 7,1-28,4mm - jeśli crop 2,7, to łatwo można policzyć, że coś koło 18(20) - 70(75)mm, przy świetle 2-2.8 zakres ekstra
edit - chyba jednak będzie 28-112mm, ale to daje cropa 4..![]()
Bo przekątna matrycy 2/3" ma 11mm a nie 17..
Ostatnio edytowane przez Mavierk ; 01-09-2011 o 00:43
Naucz się czytać
No i jest potwierdzony -> http://www.optyczne.pl/4214-nowo%C5%...4%85cych_.html
cena 2000 pln
Wizjer 85%...Ale cała reszta ciekawa (pomijając cenę).
Może ktoś mi wytłumaczy bo nie rozumiem ??
Skoro typowe matryce 1/2.3 mają przekątną 7.7 mm to jakim cudem u Fuji jest 11 mm ??
Chyba, że ta matryca jest szersza i węższa. I co to ma dać skoro powierzchnia jest taka sama ?
------------------------------------------------
No i mam odpowiedź - to jest matryca 1/1.5 !!!!!
Ostatnio edytowane przez waldek ; 01-09-2011 o 09:20
Czy guziczki z tylu czegoś wam nie przypominają?
Jak będzie wężyk z interwałometrem to pewnie go kupie.
Ostatnio edytowane przez loki_p ; 01-09-2011 o 09:15
Fakt - przeoczyłem
Ciekawe czy okaże się taką samą "rewelacją" jak Fuji NX100 o którym po kupieniu go przez kilku użytkowników zapadła "grobowa" cisza ?
Dobrze byłoby gdyby poza ładnym i klasycznym wyglądem robił dobre zdjęcia.
A to Fuji od czasu S 5Pro coś nie wychodzi.
Ostatnio edytowane przez waldek ; 01-09-2011 o 09:22
Ku....żwa, ma być pięknie, a potem zawsze coś spaprzą.
Dlaczego ten obiektyw się wysuwa, wygląda to lipnie i psuje radość z fotografii.
Wolałbym stały o zakresie 30-90 macro i brzytwę od pełnej dziury.
Liczyłem, że dadzą obiektyw podobnie jak w leica digilux, stały, a nie wyjeżdzający.
Być może wygląd poprawi dedykowana osłona przeciwsłoneczna.
Skontaktuj się z nami