Szukaj
Z9 + D500 + D300s + S 10-20 + N 17-55 2.8 + N 50/1.8 + N 70-200 VR II + N 400 2.8 TC S
Tylko zapytam, w dziale porterek brak wskazówek oznacza, że zdjęcie jest złe, bardzo złe ,czy sam nie wiem...
Z9 + D500 + D300s + S 10-20 + N 17-55 2.8 + N 50/1.8 + N 70-200 VR II + N 400 2.8 TC S
jak jest złe to czasem napisza, jak jest świetne to czasem napiszą, jak jest nijakie to nie piszą.
A mi się podoba... Ale znawcą nie jestem.
Zwykle nie komentuję zdjęć dzieci, chyba, że mają ambicje na coś więcej niż na album. Powyższe to dobrze wykonane technicznie i warsztatowo zdjęcie. Ciasne, ale może się podobać. Natomiast forma podania - klasycznie, bez udziwnień artystycznych, nie zatrzymują na dłużej. Chyba wolałbym głębię ostrości sięgającą również drugiego dziecka (ale pewności nie mam). Światełko ostre, ale nieprzesadzone. Jednak ostre światło plus dzieci, to niekoniecznie jest to, co kochają mamusie i miłośnicy słodkich zdjęć. Proponuję pokazać kolejne w kategorii albumowej - zobaczyć jaki tam będzie odbiór. Nie widzę w powyższym zdjęciu zbyt wiele elementów, które mogłyby zainteresować nie-rodzica, kogoś kto szuka w zdjęciach czegoś interesującego: kompozycji, uczuć, stylu, ciekawych nawiązań itd. Ot kolejne dobrze wykonane zdjęcie dzieci. Takie są jak najbardziej potrzebne, ale w portretowym dziale zwykle szukamy dojrzalszych modeli, potrafiących oddać dojrzałe emocje. Ale zdarzały się tu dobre zdjęcia dzieci również (może ze cztery przez kilka lat).
Dzięki.
Skontaktuj się z nami