TO czemu tak nie zrobiłeś?Ja, jak skasowałem cały folder, to sobie go w parę sekund odzyskałem, zaimportowałem i nie straciłem nic z obróbki. A Tobie jak poszło?
Szukaj
TO czemu tak nie zrobiłeś?Ja, jak skasowałem cały folder, to sobie go w parę sekund odzyskałem, zaimportowałem i nie straciłem nic z obróbki. A Tobie jak poszło?
pozdrawiam bombelkowo
Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.
Nie zrobilem bo zapomnialem o tym Ctrl+S.
Tamtego folderu juz nie odzyskam bo nie zapisalem tych danych.
D800 / AF 16mm f/2.8D / AF-S 24-70 f/2.8G ED / AF-S 85 mm f/1,8G / SY 14 mm f/2.8 ED AS IF UMC
NO tak... W zamierzchłej przeszłości, kiedy ludzie dopiero poznawali co to są dane, edycja, czy ich utrata funkcjonowało przysłowie: kto nie sejwuje, ten dużo pracuje...
pozdrawiam bombelkowo
Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.
To jeszcze dodatkowe pytanie.
Czy LR zapisuje te dane na bieżąco? To znaczy czy jak pracuje i dajmy na to wyłączą prąd, komputer się wyłącza, to po ponownym odpaleniu do tej pory obrobione zdjęcia (bez zapisania meta do pliku) będą ze zmianami zapisanymi w LR? Czy dane zapisywane są do pamięci programu tylko przy jego zamykaniu?
D800 / AF 16mm f/2.8D / AF-S 24-70 f/2.8G ED / AF-S 85 mm f/1,8G / SY 14 mm f/2.8 ED AS IF UMC
Wszystkie edycje są na bieżąco zapisywane w katalogu LR (aktualnie otwartej bazie danych, rozszerzenie lrcat).
zapisuje na bieżąco, edytuje xmp też na bieżąco
Skontaktuj się z nami