Close

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 59

Domyślnie

Kup MBP z i5, dołóż ram do 8GB i wymień dysk na SSD. Na takiej konfiguracji pracuję i działa to bardzo szybko. Mimo odblasków będziesz bardzo zadowolony z jakości matrycy. Z tego co pamiętam pokrywa około 98-99% srgb.
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Oszczędny w słowach Awatar kamilkamien
    Miasto
    Kamień Krajeński

Domyślnie

Ze swojego doświadczenia wiem, że przesiadka czy to na i5 czy na i7 będzie niesamowita... Swego czasu kupując zwykłego laptopa na przyzwoitym zestawiku, procesor AMD najnowszej generacji, 4GB ramu, szybszy dysk niż w standardzie i wydajna karta graficzna. co prawda 512MB ale na tamte czasy na półce w sklepie to był koń...
    I teraz reakcja? No komputer sobie walczyl z moimi zdjęciami. Ładowanie i zapis zdjęć? Zdjęcia wczytywały się wolno i ślamazarnie... zdenerwowałem się i sprzedałem to ustojstwo po roku czasu. Wiele się zastanawiałem i wymyśliłem sobie świat MAC'a w zastępstwo...
    Aby nie wyportkować się na kosztowny sprzęt który mi nie podejdzie postanowiłem zakupić urzywanego laptopa 13,9'' Procesor Core Duo 2x 2.00 2GB ram i karta też dedykowana ale o dziwo tylko 64MB. Sobie myślę, tosz to bedzie porażka na całej linii!!! Tylko taka karta to jak teraz zdjęcia będą się wczytywały...
    No i mimo tego dokonałem zakupu. Czy jestem adowolony?
    NIESAMOWICIE!!! Pracuje się bardzo przyjemnie. w porównaniu do poczciwego laptopa same zdjęcia ładuje ok 2 razy szybciej... Wygoda niesamowita. Zero zawieszeń i cekania aż komputer coś wmyśli! Płynność i jeszcze raz płynność... Pragnę podkreślić, że jest to bardzo prosty model mojego Appla i wiem, że cieszyć się nie ma cym w porównaniu do procesorów i5 oraz i7 bo to różnica lat świetlnych ale przedstawiłem tu porównanie laptopa którego kupiłem przeszło rok temu za nieco ponad 3k PLN do prostej zabaweczki Appla za 800PLN
    Powiem więcej, myślę, że do pracy prywatnej nie sięgnę już po architekturę oferowaną przez windows...

A czy Twoje procesory (te z jakich wybierasz) to procesory I czy II generacji?
    Pierdoły z żółtymi oznaczeniami i jakieś tam światło studyjne...

Domyślnie

i5 i i7 montowane w apple są nowej generacji

Oszczędny w słowach Awatar kamilkamien
    Miasto
    Kamień Krajeński

Domyślnie

Zapytałem tak bez pomyślenia...
    II generacja daje jeszcze lepsze osiągi. Podział pracy wielowątkowej, wbudowana grafika procesorowa, turbo boost, zwiększona wydajność i obniżony pobór prądu w stosunku do poprzedniej generacji daje kombajn do pracy i zabawy... Mówię tu na przykładzie Windy, bo o niej trochę słuchałem... super sprawa pod "7" a na OS będzie to z całą pewnością jeszcze lepiej...
    Pierdoły z żółtymi oznaczeniami i jakieś tam światło studyjne...

Domyślnie

ach, dziękuję za tyle odpowiedzi. Zdecydowałem się na i5 i 8gb ramu samsunga. Jeżeli chodzi o SSD, to na razie sobie daruję, jest trochę za drogi dla mnie ale w przyszłości....

Wiecie może czy te macbooki można potem rozbudować np za rok dwa(po utracie gwarancji), o szybszy procesor?. nie mówię tu o dysku, ramie bo to wiem że da radę ogarnąć.

Z tego co się dowiadywałem to apple daje 1 rok gwarancji, ja biorę go z USA. Pytałem się w Apple Polska czy gwarancja w razie czego będzie respektowana. Miły pan powiedział tak, pod warunkiem, że opłacę te wszystkie koszty typu vat?tax? i przyniosę im świstek, tylko teraz zastanawiam się czy jak pójdzie to drogą shipping to czy oni to oclą (ja wolałbym nie) więc gdyby tak było i coś by się zepsuło w macku to byłbym w czarnej dup***
    Nikon (d700, d80) + grip)) + N 50 f/1.4 + N 70-200 f/2.8 VRII + sb-900
    www.tomasztomaszewski.com.pl

Domyślnie

po co ci szybszy procesor w laptopie? i5 w zupelnosci na jakies 5-6 lat starczy. ja od ponad 3 lat walcze na C2D 2.5 i jak do tej pory nie moge narzekac. kumpel juz dwa razy kompa stacjonarnego wymienial bo mu mulilo. ja czasami skladam panoramy z 25 TIFFow i ten procesor + 4gb pamieci w zupelnosci starczaja...
    dowiedz sie ile maksymalnie RAMu mozna wcisnac do MBP. wiem, ze w nowszych mozna tego upchnac wiecej niz w moim (tylko 4GB) o procesor sie nie martw dopoki nie bedziesz chcial grac w najnowsze gry i nie bedziesz sie za 3 lata bawil w 3D (animacje np.) wez tyle RAMu ile MBP jest w stanie przyjac. jak da reade 12gb to daj mu 12

Domyślnie

8GB max w najnowszych MBP13

Domyślnie

ok thx, a ktoś wie jak z gwarancją z USA?
    Nikon (d700, d80) + grip)) + N 50 f/1.4 + N 70-200 f/2.8 VRII + sb-900
    www.tomasztomaszewski.com.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qooba Zobacz posta
    8GB max w najnowszych MBP13
    Da sie juz nawet 16GB, tylko Apple oficjalnie o tym nie mowi... http://eshop.macsales.com/shop/memor..._1333MHz_SDRAM - minusy to cena i dostepnosc sklepu na terenie USA... chociaz wysylaja do EU, ale wtedy trzeba sie liczyc z dodatkowym clem i VATem.
    regulamin

Domyślnie

ale ten RAM z tego sklepu jakis super extra to nie jest, najzwyklejsze kostki tyle, ze 2x8GB
    no wlasnie jak tylko pokazaly sie nowe MBP to mowiono o tym, ze mozna wrzucic do niego 16gb pamieci. ja sie juz mojego 27" iMaca z 16GB nie moge doczekac

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów