Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Domyślnie

z czystym sumieniem mogę polecić 50 F1,4, rewelacyjne szkiełko do portretu

Ki
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siwyozzman Zobacz posta
    Przy nie sprecyzowałeś która wersję bierzesz pod uwagę...Ja uważam że wersja "D" to najlepsze rozwiązanie -" mułowatość " Nikkora50/1.4G jest dla mnie nie do zaakceptowania...
    Prawdę mówiąc myślałem aby kupić wersję nowszą, czyli 50/1.4G
    Ale jakbym miał możliwość przetestowania w sklepie obu szkieł, to pewnie zdecyduję na miejscu.

Domyślnie

A ja uważam, że szybkość AF 50 1.4G jest wystarczająca w 99% przypadków. Zapraszam na digiart, tam są umieszczone zdjęcia potwierdzające to co piszę. A mam tylko skromne D90, które nie ma najlepszego AFu na świecie. Za to jakość obrazu...
    No ale są różne preferencje i różne oczekiwania.
    l N D3s l N24/2.8 l P 50/1.8 l N55/3.5 l SY 85/1.4 l N105/4.0 l N300/4 VRl
    l X-T10 l F35/1.4 l SY 12/2.0 l

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mArcoki Zobacz posta
    A ja uważam, że szybkość AF 50 1.4G jest wystarczająca w 99% przypadków. Zapraszam na digiart, tam są umieszczone zdjęcia potwierdzające to co piszę. A mam tylko skromne D90, które nie ma najlepszego AFu na świecie. Za to jakość obrazu...
    No ale są różne preferencje i różne oczekiwania.
    Model korpusu ma chyba niewielki wpływ (raczej żaden...) na szybkość działania AF-s
    W statycznych ujęciach nie ma problemu - może da się jakościowo więcej z niego wycisnąć, za to robiąc reportaż, albo fotografując dzieci w trakcie zabawy to jest spora szansa że ciśniesz nim o glebę...

Ki
    Gość

Domyślnie

Model korpusu ma chyba niewielki wpływ (raczej żaden...) na szybkość działania AF-s

Właśnie że podobno ma, gdyż w wyższych modelach silnik AF, który masz w korpusie, jest nieco lepszy (silniejszy)... przynajmniej gdzieś tak wyczytałem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kiciorek Zobacz posta
    Właśnie że podobno ma, gdyż w wyższych modelach silnik AF, który masz w korpusie, jest nieco lepszy (silniejszy)... przynajmniej gdzieś tak wyczytałem
    Proszę o czytanie ze zrozumieniem albo doszkolenie się (bez złośliwości)
    Wyraźnie napisałem AF-s więc chodzi o wersję "G" która ma własny silniczek i jest on przeraźliwie wolny...niezależnie od korpusu...
    Obiektywy w wersji AF "D" mają różną szybkość na różnych korpusach
    Posiadasz D300s - silnik w nim zasuwa aż miło....

Rycerz
    Gość

Domyślnie

zdecydowanie 50mm to fantastyczna ogniskowa na dx

i ja polecam AFS 50/1.4 ewentualnie AFS 50/1.8

Domyślnie

W statycznych ujęciach nie ma problemu - może da się jakościowo więcej z niego wycisnąć, za to robiąc reportaż, albo fotografując dzieci w trakcie zabawy to jest spora szansa że ciśniesz nim o glebę...
    Właśnie ja mówię o zdjęciach w ruchu i to modeli bardziej ruchliwych od dzieci. Jak mówiłem, zależy od preferencji i stylu.

A co do body to testy na optycznych wykazały troszkę szybciej działający AF w 50G na korpusie d3x w porównaniu do d200, więc jednak ma wpływ, choć wielka różnica to nie była z tego co pamiętam.

Jednak dobrze jest zrobić parę fotek przed zakupem żeby przekonać, się czy taka szybkość wystarczy, bo faktycznie, tak szybki jak 28-70 to on nie jest
    Ostatnio edytowane przez mArcoki ; 30-08-2011 o 15:21
    l N D3s l N24/2.8 l P 50/1.8 l N55/3.5 l SY 85/1.4 l N105/4.0 l N300/4 VRl
    l X-T10 l F35/1.4 l SY 12/2.0 l

Ki
    Gość

Domyślnie

Zakupiłem 50/1.4G i jak na razie jestem bardzo zadowolony.
    Dziękuję za dobre rady, bo gdybym się tutaj nie zapytał, to pewnie brałbym 60/2.8.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    śląsk i zagłębie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kiciorek Zobacz posta
    Zakupiłem 50/1.4G i jak na razie jestem bardzo zadowolony.
    Dziękuję za dobre rady, bo gdybym się tutaj nie zapytał, to pewnie brałbym 60/2.8.
    No to jak nic wypada uzupełnić stopkę
    Przemo K.
    F801s/ELAN7/C5DMk2 + szkła

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów