Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Domyślnie

Wybrałem się do sklepu, pomacałem kilka statywów (camrock, berno, tripo) i z przykrością stwierdziłem, że jedynie Manfrotto MN055XproB Proffesional spełnia moje oczekiwania, jeżeli chodzi o solidność i stabilność. Ciężar i gabaryty nie są może zachwycające, kawał złomu
    Nad głowicą jeszcze się zastanawiam ale raczej w 900 pln się nie zmieszczę.
    I kolejne moje pytanie - czy jest jakaś równie solidna konstrukcja za mniejsze pieniądze?
    Pozdrawiam Mirek
    Dyplomata to człowiek ,który powie ci spier... w taki sposób ,że będziesz czuł zachwyt przed zbliżającą się podróżą

Domyślnie

Temat "jaki statyw" wałkowany jest na forum od paru lat, przeczesałem wątki i doszedłem do wniosku że tyle opinii co potrzeb i doświadczeń... szukałem jednak odpowiedzi na to co mnie najbardziej interesuje, czyli jak wybrać dla siebie? Mam swoje potrzeby ale chyba najważniejsza z nich to wysokość gdyż sam mierzę 190 cm. Do tego musi być mocny aby utrzymał ciężar sumy klamotów tj D300 i N18-200 i SB900. Nie jestem pro i potrzebuję go do zadań amatorskich zatem zastanawiam się nad Velbon Sherpa 600R. Jeśli są inne typy lepsze niż mój wybór to proszę mnie poprawić
    +D300 | +N18-200 f/3.5-5.6G | -N50 f/1.8D | -N50 f/1.4G | +SB-900 | +BC-900

Domyślnie

Ja kupiłem taki Benro: http://fotozakupy.pl/statyw/benro-a-...okrowiec,8170s i jestem zadowolony. Nie jest za duży po złożeniu, jest solidny, stabilny i ma łamaną kolumnę. Mam też 190cm wzrostu, ale przy maksymalnym rozłożeniu i zamontowaniu d300s wizjer mam na wysokości oka i nie muszę się nic pochylać. Głowicę kupiłem Sirui K-10X http://fotozakupy.pl/glowica/sirui-g...a-k-10x,14535s
    Utrzymuje d300s z N70-300VR, jest wygodna w obsłudze i ma 6 lat gwarancji. Także mogę polecić taki zestaw.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów