Witam,
Obecnie posiadam D50 i szkła ze stopki. Do tej pory w zupełności wystarczał mi D50 ale czasy się zmieniają i odkąd pobawiłem się innymi puszkami zaczeło mi brakować funkcji. Idealny wydaje mi się D80. Ale mam obawy gdyż wiele osób narzekało na niego. Podobno matryca 10 Mp potrzebuje dobrych szkieł a ja posiadam tylko takie jak w stopce. Obawiam się pogorszenia jakości fotek po tym co czytałem na forum a tego niechciał bym. Obiektywów nie mam zamiary zmieniać gdyż lubie je i w zupełności mi one wystarczają. Brakuje mi tylko udogodnień jakie posiada D80 typu grip, cls, wizjer itp... Więc pytanie brzmi czy posiadając obiektywy ze stopki + D80 nie pogorszy się jakość fotek w stosunku do idealnych wg. mnie z D50 ( głównie czytałem narzekania na gorszą ostrość) ?? Może lepiej nie kombinować za bradzo i zostać przy D50 bo na dobre szkła typu 17-55 które by wykożystały w 100% matrycę D80 i tak mnie nie stać ??. Strasznie kusi mnie funkcjonalność D80 ale szkoda by było pogorszyć sobie fotki. Aha zdjęcia robie 80% w jpeg bo w zupełności mnie zadowalają a RAWy nie chce mi się wywoływać. Formaty większe niż A4 robie w 5% wszystkich wydruków więc wielkość matrycy też w D50 mnie wystarcza tylko te funkcje i udogodnienia ... ehh.
Dzięki za pomoc!
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami