Szukaj
Widzę, że nikt nie kwapi się aby dodać Ci komentarz, więc będę pierwszy.
Co do fotografii nr 1- Nie pasuje mi stylizacja, różowy sweterek (na dodatek jeszcze z jakimś zwierzakiem z przodu) "gryzie" się tematycznie z miejscem, w którym zostało zrobione foto, może kontrastuje dobrze, ale stonowane kolory byłoby lepsze w tym przypadku. Również światło na twarzy modelki nie jest dobre.
Foto 2- Trochę za mocne światło u dołu z lewej strony kadru, twarz modelki za bardzo się zlewa, reszta mi się podoba, ładne kółka.
Dzięki, doceniam krytykę i postaram się wyciągnąć wnioski![]()
No niestety. Nie tym razem.
nr 1 - Przede wszystkim jest nieostre. Co do kadru to oprocz tego ze za ciasno z prawej to wogole jakos tak nie lezy mi ten kadr. Za ciemno na twarzy i przydalby sie jakis podstawowy retusz. Dziewczyna ladna ale, jak kolega wyzej wspomnial, stylizacja zdecydowanie na nie.
nr 2 - No tu to juz wogole nie ma o czym pisac. Pomysl jest ale swiatlo masakryczne. Przepalenia ogromne, twarz zlana z... biala plama pod modelka. Kadr tez kiepski.
Proponuje jakas dobra ksiazke o kadrowaniu itp. Warto zadbac o porzadne podstawy. Reszta przyjdzie z czasem.
cenna uwaga, dzięki! Jako że dopiero zaczynam przygodę z fotografią tak więc cenie sobie krytykę ludzi którzy się na tym znają, dzięki temu może się trochę poprawię.
i wiem że moje fotografie nie są zachwycające a nawet nie nazwałbym ich względnymi (porównując je do innych z tego forom) ale od czegoś trzeba zacząć i uczyć się na błędach a że nie mam jakiegoś mentora który by mnie prowadził to liczę na was![]()
Proszę o wyrozumiałość i cierpliwość![]()
Skontaktuj się z nami